Nainen seilasi Nelostiellä henkilöautolla yli 2 promillen humalassa – selitti huonolla kelillä ja tiellä

Yli kahden promillen humalassa henkilöautollaan Jyväskylässä tiellä seilannut nainen myönsi törkeän rattijuopumuksen, mutta kiisti vaarantaneensa liikennettä. Naisen kuljettaman auton havaittiin seilaavan viime elokuussa Nelostiellä siten, että auto kävi välillä pientareella ja välillä vastaantulevien kaistalla. Kun poliisi tavoitti naisen Tikkakoskelta, todettiin promilleja olevan 2,2.

Nainen kiisti seilanneensa autollaan pitkin kaistoja. Jos näin tapahtui, johtui se naisen mukaan huonosta kelistä, huonosta tien pinnasta ja siitä, että autosta oli vastikään mennyt pakoputki, minkä vuoksi hän oli vältellyt huonoja kohtia kadun pinnassa.

Oikeus piti tiellä havaintoja tehneen todistajan kertomusta luotettavana, eikä antanut naisen arviolle ajonsa sujumisesta painavampaa merkitystä ottaen huomioon hänen veren korkea alkoholipitoisuus ja päihtymys.

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi 51-vuotiaan naisen 75 päivän ehdolliseen vankeuteen sekä maksamaan ohessa 35 päiväsakkoa, 245 euroa. Ajokiellon pituudeksi väliaikainen ajokielto huomioon ottaen muodostui seitsemän kuukautta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .