Nainen surmasi miehensä taljajousella – vaatii mielentilatutkimusta

Taljajouseen virittämällään metsästysnuolella avomiestään kuolettavasti ampunut nainen vaatii mielentilatutkimusta. Keski-Suomen käräjäoikeus päättää asiasta kahden viikon kuluttua.

Syyttäjä vaatii 29-vuotiaan naisen tuomitsemista 9–9,5 vuoden vankeuteen taposta. Tiistaisessa pääkäsittelyssä nainen kiisti tarkoituksensa tappaa, mutta myönsi syyllisyytensä syyttäjän toissijaisiin syytteisiin törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

38-vuotias mies menehtyi 22. huhtikuuta pariskunnan yhteisesti asuttamassa omakotitalossa Muuramen Isolahdessa. Mies oli saanut jo kuolemaa edeltävänä päivänä kylkeensä pistovamman avopuolisonsa ampumasta, kolmella terällä varustetusta riistan metsästykseen tarkoitetusta nuolesta.

Puoliso soitti tapahtuneesta hätäkeskukseen kuitenkin vasta seuraavana päivänä, jolloin mies oli jo ilmeisesti menehtynyt. Uhrin oma kyky hankkia itselleen apua oli rajoittunut, sillä hän oli alaraajoistaan halvaantunut. Nainen oli lisäksi siirtänyt miehen sängyn vieressä olleen pyörätuolin tämän ulottumattomiin.

"Riidat jatkuneet kuukausia"

Nainen kertoi käräjäoikeudessa ampumiseen johtaneiden riitaisuuksien jatkuneen kuukausia ja pariskunnan sopineen viisivuotisen suhteensa päättämisestä. Avomiehensä henkilökohtaisena avustajanakin toiminut nainen kuvasi pariskunnan elinpiiriä kapeaksi ja heidän viettäneen liki kaiken ajan kaksin.

– Olisi pitänyt aiemmin huomata, ettei ole kykyä hoitaa toista, ja miettiä omaa psyykkistä tilaa, hän totesi.

Nainen kertoi saaneensa takautumia aiemmasta väkivaltaisesta suhteestaan, kun mies oli lyönyt häntä muutamaa päivää aiemmin tarttumapihdeillä ja tapahtumapäivänä ottanut uhkaavasti käteensä monitoimityökaluna käyttämänsä heittotähden. Naisen mukaan tämä sai hänet hakemaan miehen harrastusvälineenä käyttämän taljajousen.

Tarkoituksenaan hän kertoi olleen pelotella ja ampua miestä tämän tuntorajan alapuolelle reiteen. Hänen mukaansa nuoleksi valikoitui sattumalta järeämpi metsästysnuoli, kun muut olisivat olleet tauluampumisessa käytettyjä nuolia.

Nainen kertoi yrittäneensä tyrehdyttää verenvuotoa painesiteellä ja elvyttäneensä tajuttomaksi mennyttä miestä. Apua hän kertoi soittaneensa vasta seuraavana päivänä, koska ei ollut aiemmin löytänyt toimivaa puhelinta. Naapurista hän ei hakenut apua, koska ei kertomansa mukaan halunnut jättää miestä yksin. Tekonsa vakavuuden ymmärrettyään nainen kertoi yrittäneensä surmata lääkkeillä itsensä siinä kuitenkaan onnistumatta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .