Nainen syytti miestä raiskauksesta – syyte nurin käräjäoikeudessa

32-vuotiasta miestä vastaan nostettu syyte raiskauksesta on hylätty Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Samalla hylättiin myös vaihtoehtoinen syyte pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Koska tapahtumahetkellä huhtikuussa 2014 molemmat, sekä syytetty mies että asianomistajana ollut nainen olivat humalassa eikä pakotettua yhdyntää voitu todistaa, ei miestä tuomittu.

Väitetty raiskaus tapahtui syytetyn miehen asunnolla Jyväskylässä. Mies ja nainen olivat tapailleet, mutta naisen mukaan hän oli kyseisenä iltana sanonut lopettavansa suhteen. Nainen oli kuitenkin jäänyt miehen luokse yöksi.

Aamulla molemmat heräsivät ilman vaatteita, mutta kumpikaan ei muistanut yön tapahtumia. Nainen poistui asunnolta ja hakeutui lääkäriin. Lääkärintodistuksen mukaan naiselta löytyi nirhaumia ja mustelmia, mutta esimerkiksi miesperäistä DNA:ta ei hänestä löytynyt.

Käräjäoikeus katsoi, että tuomioon ei vielä riitä se, että syyllisyydestä on esitetty vahvempi näyttö kuin syyttömyydestä. Näin syyte hylättiin riittävän näytön puutteen takia.

Käräjäoikeus määräsi asianomistajan henkilöllisyyden salassa pidettäväksi 40 vuodeksi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .