Naisehdokkaat pääsivät miehiä paremmin läpi eduskuntaan – valitut ehdokkaat ovat hyvätuloista väkeä

Eduskuntavaaleissa valittiin suhteessa enemmän naisia kuin miehiä, kertoo Tilastokeskus. Naisia on valittujen joukossa 47 prosenttia, viisi prosenttiyksikköä enemmän kuin heitä oli ehdokkaiden joukossa.

Valittujen kansanedustajien joukossa naiset ovat keskimäärin nuorempia kuin miehet. Mieskansanedustajien keski-ikä on 48,8 vuotta, naisedustajien 44,1.

Vihreiden eduskuntaryhmä on keski-iältään nuorin. Vihreiden keski-ikä on 42 vuotta. Kristillisdemokraattien ryhmä on iäkkäin, 56,6 vuoden keski-iällä.

Tilastokeskus selvitti myös ehdokkaiden ja valittujen tulotasoa. Valittujen edustajien käytettävissä olevien tulojen mediaani, eli suuruusjärjestyksessä keskimmäinen luku, on 55  000 euroa. Se on yli 26  000 euroa enemmän kuin kaikkien ehdokkaiden tulojen mediaani. Paras tulotaso on kokoomuksen ehdokkailla, joiden tulojen mediaani oli reilut 47  000 euroa. Toiselle sijalle nousivat keskustan ehdokkaat, reilun 39  000 euron tuloilla. Vasemmistoliiton ehdokkaiden tulomediaani oli vajaat 28  000 euroa. Tiedot perustuvat vuoden 2017 verotukseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kansanedustaja Petri Honkonen täsmentää luottamustoimiaan ja poissaolojaan: "Kokoukset olivat lähes säännönmukaisesti päällekkäin"

Lahteen saapui viime vuonna kansainvälisestikin katsottuna poikkeuksellisen suuri ekstaasisatsi – nyt KRP kertoo, että 150  000 tabletin järjestelystä epäillään joukkoa United Brotherhoodin jäseniä

Syyttäjä: Mies soitti yhdelle lapsistaan hyvästelypuhelun ja ampui vaimoaan kiväärillä päähän

Nautatilalliselle sakkoja Laukaassa – heitti tarkastusta tehneen eläinlääkärin päälle rehua ja työnsi rehukärryn jalkaan

Lääketukkukauppa Oriola halusi salata viimeiseen asti raportin, jossa kerrotaan useista Suomen lääkejakelua vaarantaneista puutteista

Sotaveteraaneista enemmistö nyt naisia – miehiä veteraaneista on nyt noin 3  850, naisten osuus on liki 4  000

Orpo: Suomi tarvitsee 120  000 uutta työllistä talouden tasapainottamiseksi

Miehet yhdistävät tv:n katselun ja liikkuvan elämäntavan – liikkuvat naiset eivät suosi tv:tä

Legendaarinen äänekoskelainen kassatäti Helena jää eläkkeelle – viimeinen työpäivä on tänään

Jyväskylä puuttui yksiöbuumiin kaavamääräyksillä: "Sijoittajien kovin huuma on tässä asiassa ohi"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.