Naisen auto suistui sillalta järveen – pelastajat sattumalta vieressä veneen kanssa

Rautalammilla henkilöauto suistui tiistaina tieltä, päätyi sillan kaiteiden väärälle puolelle ja sillalta alas veteen, kertoo Pohjois-Savon pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Harri Paunonen.

–  Siinä sattui sellainen hyvä tilanne, että Rautalammin palokunta oli harjoittelemassa veneellä alle puolen kilometrin päässä onnettomuuspaikalta. Sattumalta oli vene paikan päällä, Paunonen kertoo.

Veneellä liikkeellä olleet pelastajat pääsivät nopeasti auton ja sen kuljettajan avuksi. Autoa ajanut arviolta 70-vuotias nainen sai onnettomuudessa lieviä vammoja, ja hänet toimitettiin sairaalaan.

Paikalle hälytettiin myös ambulanssiyksiköitä ja poliisi.

–  Tähän hälytettiin enemmänkin, mutta koska veneellä oltiin niin nopeasti paikan päällä, voitiin perua yksiköitä, Paunonen kertoo.

Paunonen kertoi, että palokunta vetää vielä auton vedestä kuiville, mutta hän ei iltakahdeksan jälkeen osannut sanoa, oliko auto jo saatu kuiville vai ei.

Auto pyörähti ympäri ja romuttui täysin

Hälytys onnettomuudesta tuli iltaseitsemän jälkeen. Paunonen kertoi iltakahdeksan jälkeen, että poliisi oli saapumassa turmapaikalle.

Poliisi tutkii suistumisen syytä, kuten mahdollista teknistä vikaa tai sairauskohtausta. Alkoholilla ei epäillä olevan osuutta asiaan.

Poliisin mukaan auto romuttui täysin pyörähdettyään katon kautta ympäri ennen päätymistään veteen. Poliisin tiedotteen mukaan auto oli vedessä niin, että vesi ulottui ikkunoiden alareunaan ja auto oli pyörillään.

Ajo-olosuhteet ovat olleet poliisin mukaan hyvät. Tie on ollut kuiva, ja on ollut kirkasta. Tapauksessa ei ollut muita osallisia.

Poliisin mukaan nainen oli onnettomuushetkellä ajanut tietä 69 Konneveden suunnasta kohti Rautalampea.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

VR:n viestintäjohtaja Keskisuomalaiselle: Koronavirusepäilystä kertoneen matkustajan kiskobussissa Tampereelta Jyväskylään oli alle kymmenen ihmistä, matkusti kaikkiaan kolmella junalla

Pelkäätkö saaneesi koronatartunnan? – Tässä THL:n ohjeet, kuinka toimia: älä yski käsiisi, soita ensin päivystykseen

Hankasalmelaisen yrittäjän tuomio thaimaalaisten marjanpoimijoiden ihmiskaupasta pysyi hovissa: "Ei juuri mitään ansioita, olosuhteet eivät hyväksyttävät ihmisten majoittamiseen"

Jyväskylässä tutkitaan mahdollista koronavirusepäilyä – VR otti Jyväskylään saapuneen kiskobussin pois liikenteestä mahdollisen koronavirusepäilyn takia

Koronavirusepäily Keski-Suomen keskussairaalassa – yksi tutkittavana, lisätietoja torstaina aamulla

Syyttäjä teki rikosilmoituksen poliisista – epäilee laiminlyöntejä Turun arvokuljetusauton ryöstöyrityksen tutkinnassa

VR otti Jyväskylään saapuneen kiskobussin pois liikenteestä mahdollisen koronavirusepäilyn takia

Jari Sillanpää saapui hymyillen seksuaalirikoskäräjille – "Tämä on ollut niin rankkaa, on ollut vuoristorataa"

Mänttä-Vilppulan kohutusta rakennushankkeesta valitettiin hallinto-oikeuteen

Vantaalaiskoulussa todettiin keuhkotuberkuloositapaus, koulutyö jatkuu normaalisti

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.