Naiset marssivat tänään myös Helsingissä

Women’s March Helsinki järjestetään Kansalaistorilla lauantaina iltapäivällä.

Donald Trumpista tuli Yhdysvaltain presidentti perjantaina, ja lauantaina eri puolilla maailmaa järjestetään mielenosoituksia. Esimerkiksi Washingtonissa Yhdysvalloissa on luvassa naisten marssi, jolla muistutetaan muun muassa naisten oikeuksista ja moniarvoisuudesta. Marssin on määrä alkaa kello 17 Suomen aikaa.

Naiset marssivat myös Suomessa. Women’s March Helsinki järjestetään tapahtuman Facebook-sivun mukaan Helsingin Kansalaistorilla lauantaina kello 13–15.30. Kansalaistori sijaitsee Musiikkitalon ja Kiasman välissä Helsingin ydinkeskustassa. Tilaisuuteen on kutsuttu puhujiksi kansanedustajat Paavo Arhinmäki (vas.), Eva Biaudet (r.) ja Ozan Yanar (vihr.) sekä vihreiden puheenjohtaja, kansanedustaja Ville Niinistö.

– Kullakin on yksilölliset syynsä osallistumiseensa. Paikan päällä voit kirjoittaa ajatuksesi tauluun ja pyytää kaveria kuvaamaan itsesi taulusi kanssa, kuten muutkin Women’s March -osallistujat ympäri maailmaa tulevat tekemään. Nyt jos koskaan on aika kokoontua yhteen kunnioittamaan ihmisoikeuksia. Puolustamalla heikompia suojelemme myös omia oikeuksiamme, tapahtuman Facebook-sivulla kirjoitetaan.

Facebookissa tapahtumaan on ilmoittautunut saapuvansa vajaa 500 henkeä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Washingtonin naisten marssille odotetaan jopa 200 000:ta osallistujaa