Namusetähuhuja kirvoittanut punainen pakettiauto liikkui Palokassa luvallisilla asioilla, kertoo poliisi – samanlaisia ilmoituksia selvitellään myös Kaunisharjussa

Sosiaalisen median huhumylly käynnistyi Jyväskylässä keskiviikkona, kun eri puolilta kaupunkia kuului havaintoja epäilyttävän hidasta vauhtia edestakaisin kulkeneesta autosta.

Tiedot käytetyn auton mallista ja väristä vaihtelivat kirjoituksissa runsaasti, mutta yhteistä ilmoituksille oli spekulaatio kuljettajan lapsiin kohdistuvista mahdollisista aikeista.

Muun muassa Keski-Palokan koulun rehtorin Esa Jaakkola päätyi tiedottamaan asiasta koulun oppilaiden vanhemmille useiden yhteydenottojen jälkeen.

Torstaiaamuisten tietojensa pohjalta rikoskomisario Markku Latvala kertoo, että ainakin osaan ilmoituksista kytkeytyvän punaisen pakettiauton kuljettajan kohdalla poliisi ei epäile rikosta.

– Ilmoitusten mukaan tällaisella kulkuvälineellä oltiin ajeltu hiljaa ja epäilyttävästi Palokan Nuutin alueella, mutta ihan luvallisilla asioilla oli kyseinen henkilö liikkunut.

Latvalan mukaan poliisi on vastaanottanut samankaltaisia ilmoituksia epäilyttävästi liikkuvasta autosta myös Kaunisharjun suunnalta.

– Sitä selvitellään. Toistaiseksi nämä asiat ovat hoituneet kentällä, eikä tehtävien pohjalta ole syntynyt tutkintaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .