Nato haluaa tiivistää yhteistyötä Suomen ja Ruotsin kanssa

Sotilasliitto Nato haluaa tiivistää yhteistyötä Suomen ja Ruotsin kanssa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg kertoi torstaina, että aihe oli esillä Nato-maiden ulkoministerien kokouksessa Turkissa.

Stoltenberg sanoi, että yhteistyötä voitaisiin lisätä tietojen vaihdossa ja järjestämällä enemmän yhteisiä harjoituksia Suomen ja Ruotsin kanssa.

Helsingin Sanomat uutisoi torstaina, että Suomi ja Ruotsi aikovat osallistua Itämerellä ennen juhannusta järjestettävään Baltops-merisotaharjoitukseen aiempaa suuremmin voimin. Kyseessä on Yhdysvaltojen ja Naton johtama harjoitus.

Uudenmaan prikaatin esikuntapäällikkö Carl-Magnus Wasenius kertoi HS:lle, että Suomi aikoo lähettää harjoituksiin noin 180 sotilaan rannikkojääkäriyksikön. Aiemmin samankaltaisiin harjoituksiin on osallistunut lähinnä Merivoimien alusyksiköitä. Harjoituksiin lähtee myös miinalaiva Hämeenmaa ja esikuntaupseereja.

Lehden mukaan Ruotsi suunnittelee lähettävänsä harjoitukseen edellisvuosista poiketen sukellusveneensä. Ruotsalaiset lähettävät harjoitukseen myös osia sekä maalla että merellä toimivasta amfibiopataljoonasta sekä lennonjohtopataljoonan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Tuppurainen elpymisrahastosta: Suomi vie tavoitteitaan eteenpäin määrätietoisesti, mutta sopu on tärkein

Palokan senioritaloista evakuoitujen jatkoasumista selvitetään maanantaina: Rakennus- ja terveysvalvonta arvioivat, onko koteihin turvallista palata

Sää muuttuu viikon aikana sateisesta lähes helteiseksi

Keski-Suomessa raportoitiin sunnuntaina yksi uusi koronavirustartunta

Jyväskyläläisperheen kaksi lasta altistui koronalle Mannisenmäen päiväkodissa – äiti toivoo, että syyllistämisen sijaan muistettaisi riskit: "Eilen käytiin testissä ja nyt odotellaan"

Koronan vahvistama pyöräilybuumi näkyi kesäkuussa myyntipiikkinä – suuria poistomyyntejä ei välttämättä syksyllä nähdä

Sotilaspoliisi jatkaa Palokan senioritalon jälkivartiointia – uudelleen syttymisen mahdollisuutta ei ole vielä täysin poissuljettu

SPR järjesti ruokaa, vaatteita ja hygieniatarvikkeita Palokan tulipalosta evakuoiduille heti lauantaina – näin sinä voit auttaa

Punkin purema voi tehdä allergiseksi liharuualle – harvinaista sairautta ei osata aina tunnistaa, joten diagnoosin saanti voi kestää vuosia

Sunnuntain jumalanpalvelus lähettiin suorana Tikkakosken kirkosta – katso tallenne

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.