Nato haluaa tiivistää yhteistyötä Suomen ja Ruotsin kanssa

Sotilasliitto Nato haluaa tiivistää yhteistyötä Suomen ja Ruotsin kanssa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg kertoi torstaina, että aihe oli esillä Nato-maiden ulkoministerien kokouksessa Turkissa.

Stoltenberg sanoi, että yhteistyötä voitaisiin lisätä tietojen vaihdossa ja järjestämällä enemmän yhteisiä harjoituksia Suomen ja Ruotsin kanssa.

Helsingin Sanomat uutisoi torstaina, että Suomi ja Ruotsi aikovat osallistua Itämerellä ennen juhannusta järjestettävään Baltops-merisotaharjoitukseen aiempaa suuremmin voimin. Kyseessä on Yhdysvaltojen ja Naton johtama harjoitus.

Uudenmaan prikaatin esikuntapäällikkö Carl-Magnus Wasenius kertoi HS:lle, että Suomi aikoo lähettää harjoituksiin noin 180 sotilaan rannikkojääkäriyksikön. Aiemmin samankaltaisiin harjoituksiin on osallistunut lähinnä Merivoimien alusyksiköitä. Harjoituksiin lähtee myös miinalaiva Hämeenmaa ja esikuntaupseereja.

Lehden mukaan Ruotsi suunnittelee lähettävänsä harjoitukseen edellisvuosista poiketen sukellusveneensä. Ruotsalaiset lähettävät harjoitukseen myös osia sekä maalla että merellä toimivasta amfibiopataljoonasta sekä lennonjohtopataljoonan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.