Natsimellakan osallistuja vangittiin – Oikeus: olisi saattanut paeta maasta

Jyväskylän lauantain väkivaltaisuuksien vangitsemisoikeudenkäynnit alkoivat tiistaina Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Tiistaina käsitellään kahden ruotsalaismiehen vangitsemista ja huomenna keskiviikkona viiden suomalaismiehen.

Puoli viiden aikaan tiistai-iltapäivänä käräjäoikeus päätti vangita toisen ruotsalaismiehistä. Vangitsemisen perusteena on epäillyn rikoksen törkeys. Koska epäillyllä ei ole pysyvää asuntoa Suomessa, on epäiltävää, että hän pyrkisi välttämään oikeusprosessia poistumalla maasta. Tästä syystä pelkkä matkustuskielto ei ole riittävä. Muut perustelut asiassa eivät ole julkisia.

Ensimmäisen epäillyn vangitsemiskäsittely venyi arvioidusta ajasta, ja toisen epäillyn käsittelyn alkui viivästyi alkuperäisestä kello 17:sta.

Käsittelyt suljetuin ovin

Käräjäoikeuden tuomari päätti ensimmäisen istunnon aluksi, että asia käsitellään tutkinnallisista syistä suljetuin ovin. Ennen tätä tuomari oli sallinut kuvaamisen istuntosalissa istunnon aluksi, eikä ensimmäisenä käsittelyvuorossa ollut ruotsalaismies peitellyt kasvojaan.

Myös toisen miehen vangitsemisasia käsitellään suljetuin ovin. Hänkin esiintyi oikeudessa omilla kasvoillaan.

Ruotsalaismiesten epäillään syyllistyneen todennäköisin syin väkivaltaiseen mellakkaan osallistumiseen ja pahoinpitelyyn.

Suomalaisia epäillään todennäköisin syin muun muassa väkivaltaiseen mellakkaan osallistumisesta, pahoinpitelyistä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Kansallissosialistinen Suomen vastarintaliike järjesti lauantaina Jyväskylässä mielenosoituksen, jonka jälkeen liikkeen aktiivit pahoinpitelivät ainakin kolmea henkilöä. Uhreista yksi oli vuoden 2013 Jyväskylän kirjastopuukotuksen uhri.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .