Navetoiden ja sikaloiden paloturvallisuus paranee

Huhtikuussa voimaan tullut asetus parantaa navetoiden ja sikaloiden paloturvallisuutta. Valtion tuki laajennukseen ja peruskorjaukseen edellyttää jatkossa savuntunnistusjärjestelmän ja siihen liittyvän hälytysjärjestelmän asentamista. Sama koskee uudisrakentamista. Laitteisto antaa hälytyksen esimerkiksi omistajan matkapuhelimeen.

Asetus on tiukempi kuin maankäyttö- ja rakennuslain sisältämät paloturvallisuusmääräykset. Ne säätelevät rakentamista ilman valtion tukea.

Eläinrakennuksia rakennetaan harvoin ilman valtion tukea.

- Paloturvallisuus huomioidaan myös eläinten hyvinvointituen ehdoissa, sanoo yliarkkitehti Raija Seppänen maa- ja metsätalousministeriön maaseudun kehittämisyksiköstä.

Vakuutusala on tyytyväinen uuteen asetukseen. Vahingontorjuntapäällikkö Seppo Pekurinen Finanssialan Keskusliitosta uskoo, että sen vaikutukset näkyvät 1-2 vuoden kuluttua.

Vakuutusyhtiöt kirjasivat viime vuonna 15 suurpaloa. Korvauksia maksettiin yhteensä noin 10 miljoonaa euroa. Suurpaloksi lasketaan palo, joka aiheuttaa vähintään 200 000 euron vahingot.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Osa naisista jättää kohdunkaulan syöpäseulonnat väliin Keski-Suomessa – "Nuoremmilla ikäluokilla ei ehkä ole samalla tavalla huolta omasta terveydestä"

Puhemies Vanhanen: Munuaiskasvainten syy oli syöpä, hoidettu leikkaamalla

Ilmastoministeri Mikkonen pitkän aikavälin tavoitteesta: Tärkeintä saada yhteisymmärrys 2050 tavoitteesta, 2030 joutuu odottamaan

Uusi hätäkeskusjärjestelmä kutsuu helikopterin paikalle aiempaa herkemmin – potilaita lääkärikopteri kohtaa harvemmin

Viitasaarelta löytyy erikoinen ja kiehtova veistospuisto – sunnuntaina Tuulensuun puiston veistoksia esitellään ja keskustellaan yhteisöllisyydestä

Karstulassa voit olla entisajan lapsi – Satusivellin -tapahtuma huipentuu torstaina Kruukkilassa

Toivottavasti viikonloppuna tuulee – Keitele Regatta starttaa Äänekoskelta ja maali on Viitasaarella

Jyväskylän yliopisto vaihtoi profiilikuvat sateenkaariväreihin – Pride-tempaus kummastuttaa ihmisiä Tapio Puolimatkan takia

Poika kuristi isäänsä ja vei veitsen kurkulle Muuramessa – tuomittiin ehdollista vankeutta

Lastu lentää ja tienoo pärisee: Moottorisahalla veistetään viikonloppuna toteemeja Kivijärvellä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.