Navetta paloi maan tasalle Kannonkoskella – Taustalla "epäonninen sarja tapahtumia", sanoo päivystävä palomestari

Epäonnisten sattumien sarja poltti maatalon pihapiirin vanhan navettarakennuksen maan tasalle Kannonkosken Ilomäentiellä. Navetassa ei ollut sisällä eläimiä eikä työkoneita.

Navetasta noin kymmenen metrin päässä sijaitsee omakotitalo, jonka asukkaat soittivat apua paikalle. Ensimmäisen kerran he ilmoittivat pelastuslaitokselle polttopuukasan syttymisestä tiistaiyönä kello 00.53.

Pelastajat sammuttivat puukasan ja tarkistivat viereisen navettarakennuksen, jossa ei silloin havaittu paloa. He poistuivat paikalta noin kello 2.30 mutta reilun tunnin päästä heitä tarvittiin jälleen Ilomäentiellä, kun tyhjä navetta oli leimahtanut ilmiliekkeihin.

–Sammutimme ja purimme peltejä pois. Siellä oli jo kattokin pudonnut rakennuksen sisälle, päivystävä palomestari Riku Lehtinen kertoo.

Navettapaloa lähti sammuttamaan kymmenisen pelastuslaitoksen yksikköä, joista vielä puolet oli paikalla hieman kello seitsemän jälkeen.

Päivystävä palomestari Riku Lehtinen arvioi, että olosuhteet olivat tällä kertaa sellaiset, että palon leviäminen omakotitaloon oli epätodennäköistä. Kun navettarakennus syttyi tuleen, talon asukkaat menivät naapuriin suojaan.

Lehtisen mukaan palon syttymissyy oli todennäköisesti "epäonninen sarja tapahtumia".

–Siinä oli eilen aamulla pihagrillissä poltettu roskia ja papereita. On mahdollista, että siitä on kipinä lentänyt puupinoon ja siitä sitten navettarakennukseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.