Neliraajahalvaantunut löysi tanssin: Tästä tulee hyvä fiilis

Neliraajahalvaantunut Joni Hakkarainen, 27, laittaa aamuisin ensimmäisenä musiikin soimaan. Milloin iskelmää ja milloin reggaeta. Joskus myös räppiä. Tanssimisen hän löysi vasta kesän 2006 jälkeen, kun hän joutui tapaturmaiseen onnettomuuteen ja menetti liikuntakykynsä. Se ei ole kuitenkaan miestä hidastanut, sillä tanssi kuin tanssi onnistuu myös pyörätuolissa.

– Tanssimisesta tulee hyvä fiilis. Siinä saa nauttia musiikista ja olla rakkaan kanssa, Hakkarainen sanoi ja käänsi katseensa pariinsa Miisa Niittyniemeen.

Netissä tavannut pari aikoo avioitua kesällä 2016. Ei siis ihme, että Akselin ja Elinan häävalssi lukeutuu kaksikon lempitansseihin.

– Käymme tanssimassa kaksi kertaa viikossa. Tämä on kiva harrastus, kun pysyy liikkeessä eikä tarvitse möllöttää kotona, jyväskyläläinen Hakkarainen lisäsi.

Pyörätuolitanssia järjestetään Jyväskylässä kaksi kertaa viikossa. Maanantaisin tanssin huumaa on Keljon nuorisoseurantalolla ja torstaisin Jyskän koululla. Keljossa vakioporukkaan kuuluu niin ikään jyväskyläläinen Maija-Liisa Kohonen, joka saavutti tunnustusta viikonloppuna järjestetyistä Suomi Open tanssikisoista.

– En ole koskaan ollut liikunnallinen ihminen. Ihanaa liikkua nyt, kun olen osittain liikuntakyvytön. Ennen inhosin liikuntaa, hopeaa viikonlopun tanssikisoista napannut Kohonen sanoo KSML.tv:n videolla.

KSML.tv:n videolla Kohonen ja Suomi Openista kaksi mitalia rohminut Teija Kustula näyttävät, miten tanssi onnistuu pyörätuolissa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .