Neljä luontoreittiä, aikaa kaksi vuotta ja rahaa 350000 euroa – Pihtiputaalla laitetaan luontoreitit iskuun isolla rahalla

Pihtiputaan metsissä ja soilla tartutaan väsyneisiin luontopolkuihin ja puhalletaan niihin uusi elämä. Jos hankkeelle näytetään vihreää valoa ely-keskuksen maaseutupuolella, ryhdytään kunnassa todella vihreään työhön: kahden vuoden aikana Pihtiputaalla kunnostetaan neljä luontoreittiä 350 000 eurolla.

Suurijärven retkeilyreitistön kunnostus on kohteista suurin. Suurijärvellä reitistöä parannetaan 230 000 eurolla. Tänä vuonna tehdyn esiselvityksen jälkeen hankevastaavalla on käytössään yksityiskohtainen toimenpidelista reitin kehittämiskohteista.

Suurijärven ympäristössä rakennetaan tulipaikkoja, kotia ja laitureita, pystytetään vessoja ja viritellään nuotiopaikoille penkkejä. Reitistön varrelle tulee karttatauluja, opasteita jokamiehenoikeuksista ja jätteiden kierrätyksestä.

Pienempiä summia uppoaa Rapeikon luontopolun, Heinäjoen luontoreitin ja Kivimäen kierroksen kunnostamiseen.

Hankkeeseen palkataan projektihenkilö, joka vastaa hankkeen viestinnästä ja sisällöllisestä kehittämisestä. Hänen tehtäviinsä kuuluvat muun muassa reittiesitteiden laatiminen, reitti-infon vieminen luonto- ja retkeilysivustoille sekä aktiivinen sosiaalisen median sisällöntuotanto.

Pihtiputaan kunta on sitoutunut Luontoreitit kuntoon ja käyttöön -hankkeeseen reilun 100 000 euron omarahoitusosuudella.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .