Neljän Vuoren Hiihto kerää ennätysmäärän osallistujia, kun yli 1000 kilpailijaa pyrähtää lauantaina kilpaladuille

Neljän Vuoren Hiihto kerää ennätysmäärän osallistujia Jyväskylässä lauantaina. Ilmoittautumisaika päättyy perjantain vastaisena yönä kello 24. Järjestäjät ottavat vastaan jälki-ilmoittautumisia perjantaista kello 13:sta aina lauantaiseen lähtöhetkeen. Tapahtumajohtaja Erkki Nurmi uskoo 1000 hiihtäjän rajan rikkoutumiseen.

– Torstaina puolenpäivän aikaan ilmoittautuneita oli 957 ja se on jo uusi ennätys. Viime vuonna hiihtäjiä oli 920. 1000 mene varmasti rikki, kun tietää hiihtäjien jälki-ilmoittautumistavat, pohtii Nurmi.

Lähtöpaikat ovat Jyväskylässä Vaajakoskella ja maali Kylpylähotelli Peurungan vieressä Laukaassa. Hiihdon ensimmäinen puolikas taitetaan Neljän Vuoren Hiihdon tutuilla laduilla Vaajakoskella. Reitin jälkimmäinen puolikas hiihdetään suoraan Peurunkaan Metso-reittiä pitkin. Reittiä ei suljeta kisan aikana muilta hiihtäjiltä.

– Turvallisuussyistä on tärkeää, että muut hiihtäjät eivät hiihdä reittiä vastakkkaiseen suuntaan. Lisäksi on tärkeää, ettei koiria ulkoiluteta kisareitillä. Muuten tässä selvitään ihan heinäntekojärjellä. Lähtöhetkillä ei kuntohiihtäjien kannata olla ladun tukkona lähtöalueiden lähellä, toteaa Nurmi.

Lähtöjä on kolme ja Vaajakosken pää tyhjenee kilpahiihtäjistä nopeasti. Vaajakoskelta starttaavat perinteisellä tavalla hiihtävät kello 9 aikoihin ja vapaalla hiihtävät kello 10.30. Lisäksi Huhtasuon liikuntapuistosta on startti 30 kilometri hiihtäville kello 12. Sen jälkeen hiihtomaan ladut ja Vaajakosken pää ovat vapaat kilpailijoista.

Ratamestarit ovat vieneet infotauluja kisan kulusta ladun varteen. Kilpareitillä kulkee johtokelkka sekä latupartioita kisan ajan. Massahiihtotapahtuman mahdollistaa 140 talkoolaista.

– Tämä on Keski-Suomen suurin hiihtotapahtuma ja kymmenen suurimman joukossa myös valtakunnallisesti. Viime vuonna Neljän vuoren hiihto oli Suomen viidenneksi suurin massahiihtotapahtuma, sanoo Nurmi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .