Neljän kirjoittajan Kuhmoinen nousi Keski-Suomen kärkeen

Keski-Suomen paras lukio oli Kuhmoisten yhtenäiskoulun lukio. Kuhmoisten lukion sijoitus valtakunnallisesti on 18. Lukion sijoitus viime vuonna oli 126.

Sijoitusten heittelyä selittää Kuhmoisten osalta se, että se on pieni lukio, joten yksittäisten kirjoittajien vaihtelevat tulokset vaikuttavat paljon.

Keväällä 2017 kirjoittajia oli 12 ja tänä keväänä neljä. Oppilaita lukiossa on 40.

– Oppilaat hyötyvät siitä, että lukio on pieni. Myös vähän heikommilla papereilla tulleet saadaan valmistumaan. Nuoret saavat meillä hyvin tukea. Täällä nuori ei huku massaan. Vertailu kertoo myös siitä, että jo peruskoulussa arviointi on ollut totuudenmukaista, arvioi rehtori Jaana Hartus.

Hartuksen mukaan ensi lukuvuonna abeja on 17.

Toiseksi Keski-Suomen lukioista sijoittui Muuramen lukio. Muuramen lukio on vuosina 2015–2018 ollut joka vuosi valtakunnallisesti sijoilla 33.–50. Rehtori Aki Puustinen arvioi, että menestyksen taustalla on useita tekijöitä.

– Muuramen yläkoulussa arviointi on realistista, eli vastaa oppilaiden todellista tasoa, eikä kiitettävää saa liian helposti. Menestys myös osoittaa, että lukiossa tehdään hyvää ja laadukasta työtä, sanoo Puustinen.

Puustinen pitää noin 200 oppilaan Muuramen lukiota sopivan kokoisena.

– Tunnemme opiskelijat ja pystymme kannustamaan heitä. Meillä on kirjoitusten lisäksi mielenkiintoisia projekteja, jotka valmistavat käytännön työelämään eikä koulu ole vain kirjoituksiin keskittymistä, Puustinen sanoo.

Myös lukion suosio on kova.

– Lukio on käytännössä täynnä. Ensisijaisia hakijoita tänä keväänä oli 91, kun 75 pystyttiin ottamaan, Puustinen kertoi.

Keskisuomalaisen levikkialueelta myös Ähtärin lukio mahtui valtakunnallisesti sadan parhaan joukkoon ja oli levikkialueen kolmanneksi paras lukio. Ähtäri oli 14. sijalla viime vuonna, koko maan ykkönen vuonna 2016 ja kärkipäässä myös vuonna 2015.

Jyväskylän lukioista parhaiten sijoittui Lyseon lukio, joka oli nyt valtakunnallisen vertailun sijalla 109.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .