Neljänkympin tavoite jäi Toivakan seurakuntavaaleissa kahden äänen päähän – kirkkoherra menee silti naimisiin

Keskisuomalainen uutisoi viikko sitten maanantaina, että Toivakan kirkkoherra Panu Partanen oli luvannut mennä kihlattunsa kanssa naimisiin, mikäli seurakuntavaalien äänestysprosentti ylittäisi Toivakassa neljänkympin rajapyykin.

Seurakuntavaalit tulivat ja menivät eilen sunnuntaina. Toivakan äänestysprosentti oli Partasen avioliiton kannalta kohtalokas: 39,91. Neljästäkympistä jäätiin kuulemma kahden äänen päähän.

Kirkkoherra pitää Toivakan seurakuntalaisten äänestysintoa kaikesta huolimatta "hurjana", ja aikoo kuin aikookin astella alttarille. Partasen Facebookissa myöhään sunnuntaina julkaiseman viestin mukaan hänen "Savossa viettämänsä vuodet" ovat tehneet tehtävänsä.

– Unoha liiallinen tarkkuus ja muista että likiarvo voep olla arvo sinänsä, Partanen lainaa savolaista sananpartta ja jatkaa:

– Pyöristetään tulos 40:een ja esitetään avoin kutsu: Tervetuloa häihimme Toivakan kirkkoon kynttilänpäivänä 3.2.2019 klo 14.

 

Toivakan äänestysprosenttia voinee luonnehtia hurjaksi myös ulkopuolinen tarkkailija. Koko maan alustava äänestysprosentti oli nimittäin 14,4 – Toivakassa käytiin uurnilla siis yli puolet vilkkaammin kuin muulla Suomessa keskimäärin.

Kunnassa äänestettiin myös ennakkoon varsin aktiivisesti. Toivakan ennakkoäänestysprosentti oli yli 30, joka oli kirkkoherra Partasen mukaan valtakunnallinen ennätys.

Viikko sitten kirkkoherra myhäili, että hänen esittämänsä ”vaaliveto” on voinut kirittää äänestystä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .