Neljännes lapsista nähnyt pelottavia asioita netissä

Suuri osa lapsista on törmännyt netissä pelottavaan materiaaliin.

Helppimesta-yhdistyksen kyselyyn vastanneista ala-asteikäisistä neljännes kertoi nähneensä netissä jotain pelottavaa. Lapset kertoivat nähneensä esimerkiksi väkivaltaisia kuvia tai videoita ja pornoa.

Noin puolet kyselyyn vastanneista lapsista oli sitä mieltä, että heidän vanhemmilleen pitäisi opettaa nettiasioita. Helppimestan toiminnanjohtaja Marjatta Laine pitää tätä yllättävänä, sillä aiemmissa kyselyissä vain pieni osa lapsista on toivonut vanhemmille nettiopastusta.

Laineen mukaan kyselyssä tuli ilmi, että netissä tuntitolkulla roikkuvien lasten määrä on laskussa. Suurin osa ala-asteikäisistä arvelee viettävänsä netissä päivittäin korkeintaan kaksi tuntia.

Kyselyyn vastasi noin 1 850 lasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Johtavat lääkärit kiristäisivät kokoontumisrajoituksia – "Nyt on menty yli sen rajan, missä kohtuudella voi olettaa tämän viruksen pysyvän aisoissa"

Hallitus kokoontuu tänään iltakouluun lomien jälkeen

Koulutyö alkaa monissa kouluissa tänään, ensimmäiset kiirehtivät opintielle jo eilen

Valtiovarainministeriön on määrä saada valmiiksi ehdotuksensa ensi vuoden budjetiksi – neuvotteluissa etsitty keinoja esimerkiksi vientiteollisuuden auttamiseksi

Jyväskyläläinen asianajaja Henry Saleva seurasi humalaista rekkakuskia yli 40 kauhuntäyteistä minuuttia: "Jos olisi osunut kohdalle, olisi varmasti ollut henki pois" – katso video heittelehtivästä rekasta

Opettajien lomautukset alkoivat Karstulassa ja jatkuvat syksymmällä – "Ensi vuoteen haemme muita säästöjä"

Kotijuhlat tulossa ja korona arveluttaa? – lue lääkäreiden ja viranomaisten ohjeet turvalliseen juhlintaan

Rivit, Raitti vai Sylit – nyt kysytään kaupunkilaisten mielipidettä Samulinniityn uudesta asuinalueesta

THL:n pääjohtaja: Maskisuositus julkaistaan torstaina – julkiset liikennevälineet erityishuomiona, suosituksesta tulossa alueellinen

Leivonmäkeläinen Helena Gyldén kohtasi Nelostiellä 2,7 promillen humalassa ajaneen rekkakuskin: "Löin jarrut pohjaan ja huudahdin, että herra jumala, nyt se kaatuu"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.