Nelostiellä useampi auto katon kautta ympäri – ajokeli kehno

Ajokeli on tänään kehno koko maassa Lapin pohjoisosaa lukuun ottamatta. Ilmatieteen laitos on varoittanut, että lumituiskut, jäätävä tihkusade ja sohjoiset tiet pitävät liikennesään huonona.

Aamulla liikenneonnettomuuksia on tapahtunut varsinkin Etelä-Suomessa. Pelastuslaitoksen mukaan esimerkiksi Nelostiellä Keravan ja Järvenpään välillä auto pyöri muutaman kerran katon kautta ympäri, mutta kuljettaja säästyi pahoilta vammoilta.

Kotkassa Kymenlaaksossa rekka ajoi hieman ennen aamuseitsemää sankassa lumisateessa ulos valtatie 7:n eritasoliittymässä. Kuljettaja ei loukkaantunut ulosajossa, mutta päivystävän palomestarin mukaan onnettomuus haittaa eritasoliittymän liikennettä useita tunteja. Ulosajo ei kuitenkaan haittaa valtatie 7:n liikennettä.

Vihdissä Länsi-Uudellamaalla sattui kahden auton lievä peräänajo noin puoli seitsemältä aamulla. Päivystävän palomestarin mukaan kukaan ei loukkaantunut vakavasti.

Tieliikennekeskuksen mukaan päätiet ovat eteläisessä Suomessa märkiä, mutta paikoin myös loskaisia.

Eilen ajokeli oli maanteillä osin erittäin huono. Tieturmia sattui lukuisia, mutta vakavilta vammoilta tiettävästi vältyttiin.

Viikonlopun runsas lumisade jätti tykkylunta puiden oksille ja sähkölinjoille, mikä saattaa aiheuttaa paikoin sähkökatkoksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.