Kuva: Nelostielle jälleen uusi jättirekka – "Kyllä sen uskaltaa ohittaa"

Yli 30-metriset jättirekat yleistyvät Suomen teillä. Oulun Autokuljetuksen ensimmäinen 32-metrinen rekka alkoi liikennöidä Helsingin ja Oulun väliä maanantaina. Rekka kulkee pääasiassa Nelostien kautta eli myös Keski-Suomen alueella.

– Tavoitteemme on vähentää polttoainekustannuksia ja saada tällä tavalla ympäristöhyötyjä, kertoo kuljetuspäällikkö Jussi Kinnunen.

Yritys sai Liikenteen turvallisuusvirasto Trafilta erityisluvan alkaa liikennöidä yli 30-metrisellä rekalla. Suomessa rekkojen täysperävaunuyhdistelmät ovat saaneet olla enimmillään hieman yli 25-metrisiä.

Näin ollen oululaisen jättirekan ohittajan tulee varata vähintään 7 metriä enemmän ohitusmatkaa ohittaessaan normaalia isompaa rekkaa.

– Mutta kyllä sitä uskaltaa lähteä ohittamaan. Rekkojen takana on "pitkä kuljetus" -merkinnät, joista jo näkee, että kyseessä on normaalia pidempi auto, Kinnunen selittää.

Hänen mukaansa Vaajakosken tiukka liikenneympyräkään ei tule tuottamaan rekalle vaikeuksia.

– Autossa on itseohjautuvat akselit, joten en usko ongelmia tulevan, Kinnunen kertoo.

Suomen isoin rekka on tiettävästi Keskon rekka, joka on peräti 34 metriä pitkä. Myös se ajaa usein Jyväskylän läpi Nelostietä pitkin etelään tai pohjoiseen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .