Nelostielle tulossa lisää uudenmallisia peltipoliiseja – suunnitellaan tälle tieosuudelle

Nelostielle Äänekosken ja Pihtiputaan välille suunnitellaan 12–14 uudenmallisen peltipoliisin rakentamista. Tolppien sijainnin pääpaino tulee olemaan Pihtiputaalla ja Viitasaarella.

Ely-keskus on käynyt poliisin kanssa keskustelua paikoista, joissa kameroita tarvittaisiin, mutta tarkempi suunnittelu käynnistyy syksyllä.

Tieosuudelle on suunniteltu peltipoliiseja pitkään, mutta vanhanmallisille kameroille tehtyjen suunnitelmien päivittäminen vie aikaa.

Rakentamisen ajankohta on rahoituskysymys. Tienpitoviranomainen rahoittaa pylväät ja kameralaitteiston poliisi. Syyt tolppien rakentamiseen ovat samat kuin eteläisen Nelostien osalta.

– Nelostie on valtakunnallinen pääväylä ja tässä vaiheessa halutaan painottaa sinne valvontaa, sanoo Keski-Suomen Ely-keskuksen liikenneturvallisuusinsinööri Anne-Maria Pesonen.

Lisäksi Jyväskylän rantaväylällä on tavoitteena korvata Mattilanniemen ja Satamakadun liittymän vanhat tolpat uudella tekniikalla.

Nelostielle viime syksynä pystytetyt 23 kameratolppaa sijaitsevat Jyväskylän Vaajakosken ja Heinolan Lusin välisellä tieosuudella.

Uudenmalliset tolpat otettiin käyttöön Kuutostiellä 11. heinäkuuta. Poliisi ei ole vielä tiedottanut Nelostien tolppien käyttöönotosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.