Nelostien superpeltipoliiseissa on vihdoin kamerat sisällä – katso tolppien sijainnit kartalta

Nelostielle Vaajakosken ja Lusin välille asennetut, "uuden sukupolven nopeusvalvontakamerat" on vihdoin saatu toimintavalmiuteen. Valvontakameroiden tolpat asennettiin jo keväällä, mutta tiedonsiirtoon liittyvien teknisten ongelmien takia niiden käyttöönotto on viivästynyt.

Poliisihallituksen poliisitarkastaja Heikki Ihalainen kertoi Keskisuomalaiselle, että poliisi ei tiedota asiasta erikseen, mutta myönsi kameroiden olevan valmiina käyttöön.

– Käsittääkseni siellä on jo kameroita tolpissa Nelostielläkin, Ihalainen viestitti keskiviikkona iltapäivällä.

Tarkemmin poliisi ei Nelostien kameravalvontaa tässä vaiheessa kommentoi. Esimerkiksi se jää salaiseksi, kuinka moneen Nelostien 23 kameratolpasta kamera asennetaan. Kyse on kuitenkin useammasta kuin yhdestä tolpasta, sillä Ihalainen on puhunut julkisuudessa koko ajan kameroista monikossa.

– Olemme sopineet, ettei uusista kameroista anneta tilastotietoja. Emme lähde huutokauppaan siitä, mikä tolppa tekee eniten juttuja. Kuljettajan on noudatettava kaikilla teillä nopeusrajoituksia ja myös koko Nelostien matkalla, Ihalainen kommentoi.

Poliisi aikoo tiedottaa lisää Nelostien nopeusvalvontakameroista syyskuun lopussa. Tässä vaiheessa luvassa pitäisi olla myös tietoa nopeuksista, onnettomuuksista ja liikenneturvallisuustilanteen muutoksesta.

Katso alapuolelta superkameroiden tolppien sijainnit Vaajakosken ja Lusin välillä.

 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .