Nelostien tietyöt muuttavat koulumatkaa Äänekoskella – Liikennevirasto muistuttaa varovaisuudesta työmaa-alueella

Uudet kiertotiet ovat Liikenneviraston mukaan tällä hetkellä paras ja turvallisin reitti keskustan suuntaan koululaisille sekä muille jalankulkijoille ja pyöräilijöille.

Äänekosken kaupungin kohdalla meneillään oleva Nelostien uudelleen rakentaminen ja tietyöt aiheuttavat kiertoteitä kevyelle liikenteelle. Liikennevirasto muistuttaa tiedotteessaan, että uudet kiertotiet ovat tällä hetkellä paras ja turvallisin reitti keskustan suuntaan koululaisille sekä muille jalankulkijoille ja pyöräilijöille, vaikka ne pidentäisivät matkaa. Osa kevyen liikenteen väylistä kulkee työmaa-alueen läpi, jolloin väylillä saattaa ajoittain liikkua työkoneita.

Äänekosken pohjoispuolella Niemeläntien ja Televankadun välillä kulkeva kevyen liikenteen väylä on osaksi suljettu liikenteeltä ja liikenne on ohjattu kiertotielle. Kiertotie kääntyy valtatien 4 kyljestä kohti keskustaa ja kulkee Likolahden asuinalueen läpi Televankadulle.

Koukkuniemen suunnasta tuleva kevyt liikenne kulkee keskustaan Äänekoskentien tai Televankadun kautta. Pohjoisen suuntaan mentäessä kevyt liikenne on ohjattu kiertotielle Televankadun ja Likolahden asuinalueen kautta.

Valtatien 4 ja valtatien 13 liittymässä Huutomäessä päällystys- ja viimeistelytyöt valmistuvat koulun alkuun mennessä. Alueella tehdään vielä pieniä viimeistelytöitä, mutta työkoneet ja rakentajat eivät liiku kevyen liikenteen väylillä klo 7:00–9:30 sekä klo 13:00–15:30 välisenä aikana.

Helmikuussa siirretty Myllyntaus P -linja-autopysäkki on edelleen alkuperäistä pysäkkiä noin 100 etelämpänä. Myllyntauksen läntisen puolen linja-autopysäkki pysyy edelleen vanhassa paikassa.

Liikennevirasto muistuttaa etenkin uusien koululaisten vanhempia siitä, että lasten on työmaan läheisyydessä noudatettava aina erityistä varovaisuutta, vaikka työmaan rakentajat ovat tietoisia koulun alkamisesta ja tiellä liikkuvista koululaisista. Virasto ohjeistaa seuraamaan opasteita ja opettamaan niiden mukaisen reitin lapselle, opettamaan valppautta ja tähdentämään, että työmaan läheisyydessä ei tule keskittyä puhelimeen tai leikkiin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .