Nelostien varressa Palokkajärvessä mutkitteleva monikymmenmetrinen putkiletka hämmentää ohikulkijoita

Jyväskylän Palokkajärvessä kelluva putki on hämmentänyt ohikulkijoita ja järvellä liikkuvia. Järvessä mutkittelee tällä hetkellä monikymmenmetrinen putki. Putki lähtee Löylyjoen suulta pohjoiseen ja sijaitsee Nelostien varressa.

Kyseessä on viemärisaneeraustyö, jossa uusitaan yksi keskeinen pääviemärilinja, tiedottaa Jyväskylän Energia. Samalla vesistöstä puretaan vanha linja pois.

 

Saneeraustyöt Palokkajärvessä alkoivat elokuussa ja jatkuvat marraskuulle. Alvajärvellä työt alkavat toukokuussa.

Jyväskylän Energia kertoo, että putkiletkaa kootaan kiepille järveen ennen kuin se siirretään ja upotetaan paikalleen. Putki on merkitty poijuilla ja signaalivaloilla

Työmaa haittaa veneilyä Tuomiojärvestä Palokkajärveen, ja alueella liikkumista sekä kalapyydysten käyttöä tulee Jyväskylän Energian mukaan välttää. Kalapyydykset tullaan tarvittaessa poistamaan ennen putken asentamista. Putken linjaus merkitään järvelle syyskuun loppupuolella

Palokkajärven ja Alvajärven alueilla uusitaan paineellisen Tikkakoski–Aholaita-pääviemärin osa välillä Lohikoski–Matinmäki. Palokkajärven osa on rakennettu vuonna 1968 ja Alvajärven osa vuonna 1971. Viemärilinjan kokonaispituus on noin seitsemän kilometriä.

Molempien järvien saneeraustyöt saadaan päätökseen lokakuussa 2019.

 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .