Nelostietä rakennetaan Äänekoskella koko kesä – liikenteelle vain vähän haittaa

Nelostietä rakennetaan Äänekosken kohdalla koko kesä. Parannustyöt Kuorejoen ja Mämmen välillä käynnistyvät vilkkaina. Kesällä tehdään tietöitä myös Tärttämäen sillan ja Äänekosken kaupungin pääliittymän kohdalla.

Huutomäen eritasoliittymän rinnakkaisväylien päällystys ja viimeistelytöitä aloitettiin jo toukokuussa ja ne valmistuvat pääsääntöisesti kesäkuun loppuun mennessä. Lisäksi työt Äänekosken pohjoisen eritasoliittymän ja Kuorejoen siltatyön osalta käynnistyvät.

Liikennettä työt eivät juuri haittaa. Päällystystyöt pyritään tekemään öisin ja iltaisin haitan minimoimiseksi.

Maanantaina alkavat Huutomäen päällystyöt saattavat haitata liikennettä silloin, kun eritasoliittymän rampit saavat uuden pinnan. Valmista pyritään saamaan juhannukseen mennessä.

– Äänekosken liikenneyhteydet -hankkeeseen lisättiin valtatien 4 päällystystyöt Kuorejoelta Hirvaskankaalle, jotka tuovat mukanaan jonkin verran liikennejärjestelyjä elokuussa, projektipäällikkö Jarmo Niskanen Liikennevirastosta kertoo tiedotteessa.

Valmista vuoden päästä juhannuksena

Tärttämäen sillan telinerakentaminen alkaa olla jo maalissa, ja valutyöt ovat käynnissä sillan molemmissa päädyissä. Sillan ensimmäisten pilareiden kohdalla ovat meneillään muotti- ja raudoitustyöt, ja toisen tukipilaririvistön kohdalla jatketaan valmistelutöitä. Kevättulvat viivästyttivät pilareiden alla olevien anturoiden rakennustöitä noin kolmella viikolla, sillä työskentelytiloina toimivat kasuunit täyttyivät vedellä.

Sillan kannen muottityöt ovat myös käynnissä, ja kannen valuun pyritään pääsemään elokuussa.

Äänekosken kaupungin pääliittymää on tehty maaliskuusta saakka, ja kuivan ja lämpimän kelin ansiosta työt etenevät hieman aikataulua ripeämmin. Maatyöt on saatu pääsääntöisesti valmiiksi, ja kerrosrakenteet ovat työn alla.

Eritasoliittymän silta, eli Laajalahden risteyssillan kansi valetaan kesäkuun aikana. Eritasoliittymän rakentaminen ei vaikuta liikenteeseen ennen kuin uusi Nelostie otetaan käyttöön. Tärttämäen silta ja Äänekosken kaupungin pääliittymä otetaan käyttöön ensi vuoden juhannukseen mennessä. Huutomäen, Tärttämäen sillan ja Äänekosken kaupungin pääliittymän urakoitsijana toimii Graniittirakennus Kallio Oy.

Tiehankkeen pohjoispäässä on meneillään maa- ja kallioleikkaustyöt sekä kiertoteiden rakentaminen, kun taas Kuorejoen kohdalla käydään työhön, kun siltaratkaisut ja muut suunnitelmat saadaan varmistettua.

Äänekosken pohjoispuolelle rakennetaan hankkeen kolmas eritasoliittymä – Äänekoski pohjoinen. Näissä kohdissa urakoitsijana toimii Destia Oy.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .