Nettiaktivisteilta täysi tuki Wikileaksille

Helsingissä järjestettävässä Assembly-tietokonetapahtumassa vieraileva arvostettu supernörtti John Buckman ilmaisi perjantaina huolensa netin sananvapaudesta.

Kansalaisoikeuksia netissä puolustavan Electric Frontier Foundation EFF:n hallituksen puheenjohtaja puhui Wikileaks-sivustosta, jonka vuotamat Yhdysvaltain armeijan salaiset sotadokumentit ovat olleet pinnalla tällä viikolla.

Wikileaksin toimintaperiaate sai Buckmanilta suurta kiitosta. Sivusto tarjoaa mahdollisuuden arkaluonteisten tietojen vuotamiseen nimettömänä. Viimeisin vuoto paljasti Yhdysvaltain räikeitä sotarikoksia Afganistanissa.

- Idea siitä, että jos et tee mitään pahaa, sinulla ei ole mitään pelkoa asioiden vuotamisesta julkisuuteen, on mahtava, sanoo Suomessa Assembly tietokonefestivaaleilla perjantaina vieraillut Buckman.

Järjestö taistelee vuosittain useissa oikeussaleissa monikansallisia yhtiöitä vastaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylä hakee 750 000 euron säästöjä muun muassa kirjastoista ja lasten liikunnasta – palveluja supistetaan, maksuja korotetaan ja henkilöstöä vähennetään

Murhan yrityksen kohteeksi joutunut Pekka Kataja palaa julkisuuteen ensi lauantaina – "Perunakuopasta pois"

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

Jyväskylän yliopistolla aavistuksen Itä-Suomen yliopistoa väljempi maskilinjaus – perjantaina saattaa tulla uusi ohjeistus

Hankasalmen uusi koulukeskus täyttää sekä opettajien että oppilaiden toiveet – "Niin ihana, että itkettää"

Jämsän koronapotilaat eivät altistaneet muita – ovatko tartunnat peräisin ulkomailta?

SAK:n jättävä Matti Huutola kaipaa tupoja ja konsensusta takaisin – "Suomi ei pärjää kuin sopimalla – selkävoittoja ei kannata hakea"

Gummeruksenkatu avataan jälleen liikenteelle – kaupunki kehottaa erityiseen varovaisuuteen tietyön kohdalla koulujen alettua

Muistokynttilät syttyivät Laukaan keskustassa, mutta poliisi ei vahvista kuolemaa – Naapurusto ihmettelee viranomaisten vaikenemista

Riskimaista Helsinki-Vantaalle saapuville ei pakkokaranteenia

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.