Nettibingo kasvattaa suosiotaan

Bingo on tunnettu Suomessa etenkin urheiluseurojen, työväenyhdistysten ja nuorisoseurojen järjestämänä huvitteluna. Bingohallien määrä kääntyi kuitenkin vuosikymmenten saatossa laskuun, mutta nyt näyttäisi siltä, että bingo nousee jälleen.

Tällä erää bingoa ei pelatakaan halleissa tai työväentaloilla, vaan kotoa käsin. Kyse on nettibingosta, jonka liikevaihdon kerrotaan kohonneen reilussa kolmessa vuodessa jopa 65 miljoonaan euroon.

Veikkauksen verkkopalvelussa erilaisissa virtuaalihuoneissa pelattavat nettibingot houkuttavat pelin ääreen kaikenikäisiä.

- Noin 40–59-vuotiaiden pelaajien määrä eBingossa on voimakkaassa kasvussa. Aikaisemmin suurimman pelaajaryhmän muodostivat 30–40-vuotiaat miehet yhdessä noin kymmenen vuotta vanhempien naisten kanssa. Pelaajaryhmistä yli 60-vuotiaat jäävät vähemmistöön, eBingon tuotepäällikkö Mikko Heilala kertoo.

Nettibingon chat-juontajana toimiva Johannes kertoo, että nettibingossa on syntynyt jopa romansseja.

- Osa pelaajista on tavannut eBingon avulla, solminut ystävyyssuhteita. Chatissa vaihdetaan myös tiuhaan ruokareseptejä ja osa on löytänyt esimerkiksi vinkkejä uusista bändeistä ja elokuvista. Huhu kiertää, että joku romanssikin on saanut alkunsa tätä kautta, juontaja kertoo.