Nettiosoitteesta tuli kina: "Kirkko yrittää harhauttaa!"

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä on harhauttanut Vapaa-ajattelijain Liittoa, liitosta tiedotetaan. Liiton oikea nettiosoite on vapaa-ajattelijat.fi – nyt seurakunta on varannut käyttöönsä nettiosoitteeseen vapaa-ajattelija.fi. Eroa osoitteilla on yksi t-kirjain.

Vapaa-ajattelijain Liitto on pyytänyt Viestintävirastoa perumaan seurakuntayhtymän varauksen. Liitto perustelee asiaa verkkotunnuslailla, jonka mukaan osoite ei saa perustua toisen rekisteröityyn nimeen, esimerkiksi toisen yhdistyksen viralliseen nimeen.

– Fi-domainissa tämä on uutta. Merkittäväksi tämän tekee nimenomaan Suomen maapääte. Se on toistaiseksi ollut varsin luotettava eikä suoranaisia harhautuksia ole juuri nähty. Haluamme pitää tätä luotettavuutta yllä myös omalta osaltamme, Vapaa-ajattelijain Liiton puheenjohtaja Petri Karisma sanoo.

Vastaavanlainen tilanne on nähty aiemmin, kun eroakirkosta.com-osoite varattiin eroakirkosta.fi-käyttäjien hämäykseksi, Vapaa-ajattelijain Liitto kertoo.

Myös kirkkohallitus on saanut osansa: kirkkohallitus.com-osoitteeseen on ollut sijoitettuna pornoa. Tällöin kyseessä ei kuitenkaan ollut aateasia, vaan yksittäinen tekijä varasi useita harhauttavia osoitteita ja myi niitä ylihintaan asianomaisille organisaatioille. Kirkkohallitus ei kuitenkaan tällöin suostunut maksamaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.