Neuvola sai piristystä – Ysiluokkalaisilta taidetta leikkitilan seiniin

Leppävedellä kolkkous vaihtui kasveihin ja eläimiin.

Leppäveden neuvola sai koristusta, kun ryhmä Vihtavuoren koulun ysiluokkalaisia kävi kiinnittämässä leikkitilan seiniin tekemiään puita ja sudenkorentoja.

Tammikuussa aloitettu työkokonaisuus on ollut peruskoulua viimeistelevän Anni Nissisen mukaan mukava kokemus.

– Ysiluokalla tehdään vuosittain tällainen isompi vapaavalintainen työ, jä tämä valikoitui meidän ryhmälle tällä kertaa. On ollut erilaista kuin muut kuvataiteen projektit, koska fyysistä työtä on ollut enemmän ja lopullinen tuotos tulee oikeasti näkyville julkiseen tilaan, Nissinen kertoo.

Työtä on ollut paljon, mutta nuoren naisen mukaan koulun jälkeen teoksia on pitänyt jäädä viimeistelemään vain pari kertaa.

– Saatiin me loppuvaiheessa apua hieman muiltakin oppilailta, mutta käytännössä kolmestaan open johdolla ollaan tehty hommia. Teokset näyttävät kyllä tosi hyviltä nyt täällä ihan paikan päällä, paremmilta mitä osasin odottaa.

Idea neuvolan koristamisesta tuli Mannerheimin Lastensuojeluliiton Vihtavuori-Leppäveden paikallisyhdistykseltä. Yhdistystä edustavan Outi Kovasen mukaan leikkihuoneen kolkkous puhututti yhdistyksen jäseniä ja tilaa käyttäviä.

– Oli mahtavaa, että koulu otti ideamme tilan elävöittämisestä vastaan ja että saimme myös sponsorin tähän mukaan. Me ollaan MLL:n kanssa toimittu välikätenä koulun ja yrityksen välillä, jotta hommat sujuisivat mahdollisimman luontevasti. On ollut hienoa toimia yhteistyössä koululaisten kanssa, Kovanen kiittelee.

Seiniä kiertävät teokset on tehty akryylimaalein tapettipohjille. Päällä on lakkaus. Kuvataiteen lehtori Tiina Häkkinen on nainen teoksen tyylin takana.

– Lakkauksen jälkeen seiniä voi pestä normaaliin tapaan teosten päältä, sillä ne ovat täysin pesunkestäviä. Puhtaus ja turvallisuus olivat kaiken lähtökohta neuvolan koristusta suunnitellessa, Häkkinen valottaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .