Neuvosen askel on taas ennätysrytmissä

Kilpakävelijä Elisa Neuvonen piti talvella ylimääräisen huilijakson. Syynä oli rasitusosteopatia. Neuvonen osaa tavallista ihmistä paremmin selittää, että kyse on rasitusmurtuman esiasteesta.

Neuvonen on lääkäri. Kävelyharjoitusten lisäksi hän puurtaa parhaillaan väitöskirjaa dementian psykososiaalisista riskitekijöistä.

Neuvonen hillitsee kohteliaasti hymynsä, kun toimittaja jykertää vaikeita sanoja lehtiöön.

Kävelyä on helpompi ymmärtää kuin pitkiä sanoja. Kävely sujuu vauhdikkaammin tai hitaammin. Kävelijää yleensä väsyttää tai janottaa. Joskus on paha olla.

Neuvonen kävelee lauantaina Berliinissä 20 kilometrin kilpailun. Se on helpompi koettelemus kuin Suomen miehet nitistänyt 50-kilometrinen tiistaina.

– Olisin suonut heille nämä 25 asteen olot ja ottanut itse taakakseni ne 35 astetta ainakin kisan pituuden puolesta, Neuvonen naurahti.

Universiadien ja nuorten arvokisojen perusteella Neuvonen tietää viihtyvänsä isoissa kisoissa. Berliinissä hän tähtää ainakin lähelle ennätysaikaansa 1.35.09.

– Pyrin mahdollisimman lähelle viime vuoden parhaita tuloksiani eli 1.35–1.36:een. Tuntuu, että olen aika lähellä parasta kuntoani, Neuvonen kertoi.

– Keli tuntuisi nyt olevan sopiva tuloksentekoon.

Neuvonen sijoittui viime vuonna Universiadeissa kolmanneksi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .