Nico söi kymmeniä myrkkymarjoja – päiväkoti vaihtoon lukuisten ongelmien takia

Ainakin toinen pojista pääsi syömään kymmeniä myrkyllisiä marjoja päiväkodin pihalla, ennen kuin äiti huomasi pojat. Toisen pojan, Nicon ulosteesta löytyi sairaalassa kymmeniä marjoja.

2-vuotiaat Nico- ja Veikko-pojat joutuivat keskiviikkona sairaalaan syötyään myrkyllisiä paatsaman marjoja päiväkodin pihalla olleesta pensaasta. Pensas päätyi pihaan lintujen kuljettamien siementen seurauksena. Veikon äiti Sanna Paananen löysi pojat tullessaan hakemaan lastaan päiväkodista.

Myrkkymarjoja päiväkodin pihalla syöneet kaksivuotiaat pääsivät kotiutumaan sairaalasta torstai-iltapäivällä. Pojilla oli sairaalassa muun muassa pahoinvointia ja vatsakipuja, mutta Nicon isän Jani Hakkaraisen mukaan poikien vointi on nyt olosuhteisiin nähden hyvä.

Vaikka myrkkymarjojen aiheuttama tapahtumasarja on näillä näkymin saanut onnellisen lopun, se pääsi säikäyttämään isän.

– Jokainen, jolla on lapsia, ymmärtää miltä se tuntuu. Nämä ovat semmoisia asioita, joita ei saisi tapahtua ikinä kenellekään, Hakkarainen toteaa.

Lapset toiseen päiväkotiin

Tapaus sattui Jyskässä yksityisessä Touhulan liikuntapäiväkodissa. Molemmat perheet ovat nyt päätyneet siihen ratkaisuun, että Nico ja Veikko siirtyvät toiseen päiväkotiin. Kaupungin sosiaalitoimi otti tapahtuman jälkeen yhteyttä perheisiin ja tarjosi tukea, jotta lapsen hoito onnistuu siihen asti, kunnes uusi päiväkoti löytyy.

Myrkkymarjatapaus ratkaisi päätöksen, mutta vanhempien mukaan päiväkodissa on ollut muitakin ongelmia. Vanhempien mukaan päiväkodin valvonta ei ole toiminut kunnolla. Lisäksi pihalta on aikaisemminkin löytynyt lapsille sopimattomia asioita: kerran lapset pääsivät leikkimään pihalla olleiden oluttölkkien kanssa, jolloin lapset sotkeutuivat olueen. Pihalta on löytynyt myös käytettyjä nuuskapusseja.

Vanhempien mukaan pihan kunto ei tälläkään hetkellä ole toivotunlainen: Vaikka paatsamapensas poistettiin juurineen, pihalta löytyi edelleen pensaan oksia ja marjoja. Pihalta löytyi myös pystyssä törröttäviä teräviä anergokasvin juuria. Myös pihalla olevat kivet aiheuttavat vanhemmissa huolta.

Touhulan Varhaiskasvatus Oy:n toimitusjohtajan Jari Mäki-Runsaan mukaan lapset eivät ole ulkoilleet torstaina eivätkä ulkoile perjantaina, koska pihatyöt ovat kesken. Lapsia ei hänen mukaansa päästetä pihalle leikkimään ennen kuin piha on kunnossa ja marjat poistettu. Angervokasvin juurien ympärille on Mäki-Runsaan mukaan tulossa suoja-aita.

Mäki-Runsas kommentoi puutteelliseen valvontaan, että päiväkodissa on lainmukainen määrä työntekijöitä. Keskiviikkona päiväkodissa oli Mäki-Runsaan mukaan 25 lasta ja 5 työntekijää.

Mäki-Runsas kertoi torstai-iltana, ettei ole ollut tietoinen oluttölkeistä pihalla, ja kertoo selvittävänsä asian.

Korjattu 28.8. klo 11.04: Korjattu toisen lapsen nimi: poika on Nico, ei Niko.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .