"Niin räikeää toimintaa, ettei voi hyväksyä" – Laukaan perussuomalaisvaltuutettu vetäytyy eduskuntavaaleista

Laukaan kunnanvaltuuston toinen varapuheenjohtaja Jani Oksanen vetäytyy perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkuudesta.

Oksanen mainitsee päätöksensä perusteluiksi Perussuomalaisten Keski-Suomen piirin huonon toimintakulttuurin ja sen johdon kyseenalaisen ja puolueen edun vastaisen toiminnan.

– Piirin johdon sisäinen toiminta on todella huonoa ja muutamia ihmisiä suosivaa. Minunkin osalla käytiin erinäiset vaiheet läpi, mitkä eivät normaaliin toimintakulttuuriin kuulu, Oksanen sanoo tiedotteessaan.

Teemu Torssosen ehdokkuuden osalta on myös niin räikeätä toimintaa, ettei sitä voi hyväksyä. Onhan se nyt typerää jättää melkein 500 kuntavaaliäänen mies rannalle, vain siksi että osa piiristä ei Teemua hyväksynyt. Sopii kysyä miksi?

Jyväskylän kaupunginvaltuutettuna toimivan Torssosen eduskuntavaaliehdokkuuden pyörittely on synnyttänyt näkyvää eripuraa puolueen maakuntapiirin sisällä syksyn edetessä. Piirikokous päätti huhtikuisessa äänestyksessään, ettei Torssosta asetettaisi ensi kevään vaaleissa ehdolle. Asian lopullinen käsittely piirin elimissä on edelleen kesken.

Jyväskylän Perussuomalaiset odottaa piirin tai puoluehallituksen kantaa Teemu Torssosen ehdokkuuteen – "Prosessi on kesken"

Oksanen kertoo tiedotteessaan, ettei piirissä olla tehty puolueen sääntöjen mukaista jäsenäänestystä eduskuntavaaliehdokkaista. Paikallisyhdistykset ovat tehneet yhteisen sopimuksen pohjalta piirihallitukselle esityksiä eduskuntavaaliehdokkaista, jottei ehdokasehdokkaita olisi enempää kuin puolue voi ehdokkaita asettaa, eli neljätoista kappaletta.

Jos tämä luku ylittyisi, tulisi piirin puolueen sääntöjen mukaan järjestää jäsenäänestys.

 Keski-Suomen perussuomalaisten piirin vaalipäällikkö Pekka Kataja kertoo, ettei Oksasen päätös vaikuta piirin vaalitunnelmiin.

– Minun mielestäni toimintakulttuurimme on ollut todella hyvää, mahdoton sanoa että mihin hän tällä viittaa. Ehdokasasettelu on mennyt täysin lain ja sääntöjen mukaan, Kataja vastaa.

– Eli tämä on nyt joku hänen henkilökohtainen kantansa, enkä pysty tuon tiedotteen pohjalta kommentoimaan enempää.

Perussuomalaisten Keski-Suomen piiri oli nimennyt kevään vaaleihin kolmetoista ehdokasta ennen Oksasen päätöstä. Viimeinen vapaa paikka oli korvamerkitty kansanedustaja Toimi Kankaanniemelle, jonka lopullista päätöstä piiri edelleen odottaa.

Oksasen vetäydyttyä nimettyjä vapaita paikkoja on kaksi.

– Tämä ei vaikuta muutoin kuin että etsimme Jani Oksasen, jos vetäytyminensä siis on lopullinen, tilalle Laukaasta toisen ehdokkaan. Sieltä tarjokkaita kyllä on, Kataja sanoo.

Perussuomalaisten Keski-Suomen piirinhallitus kokoontuu Katajan mukaan seuraavan kerran loppiaisen aikaan.

– Saattaa myös olla että Oksasen paikan osalta sellainen pidetään vielä tämän vuoden puolella, en osaa sanoa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .