Niinistö: Pohjois-Korean tilanne on huolestuttava

Presidentti Sauli Niinistö ja Tanskan pääministeri Helle Thorning-Schmidt pitävät Pohjois-Korean uhittelua huolestuttavana.

Niinistö ja Thorning-Schmidt keskustelivat muun muassa Pohjois-Koreasta tänään Niinistön valtiovierailun toisena päivänä.

- Mitä olemme nyt nähneet on kestämätöntä. Kansainvälisen yhteisön on työskenneltävä yhdessä tilanteen ratkaisemiseksi, Thorning-Schmidt sanoi tiedotustilaisuudessa Kööpenhaminassa.

Niinistö ja Haukio jatkavat tänään matkaa Kiinaan. Presidentti kertoi odottavansa, että saa Pohjois-Korean tilanteesta lisää tietoa siellä.

Niinistö arvioi eilen suomalaismedian haastattelussa, että Tanska olisi aiempaa kiinnostuneempi pohjoismaisesta puolustusyhteistyöstä. Hän sanoi, että tänään hänellä olisi mahdollisuus tunnustella suhtautumista tarkemmin.

Thorning-Schmidtin mukaan Pohjoismaiden välinen puolustusyhteistyö todella on tiivistymässä, mistä hän kertoi myös olevansa iloinen.

Niinistö ja Thorning-Schmidt keskustelivat myös EU:n talouskriisistä. Niinistön mukaan he olivat samaa mieltä siitä, että euroalue on ottanut isoja askeleita ulos kriisistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.