Niinistö ja Putin puhuivat puhelimessa, toivottivat toisilleen hyvää uutta vuotta

Presidentit toivottivat toisilleen hyvää uutta vuotta ja keskustelivat muun muassa Pohjois-Koreasta sekä Ukrainan konfliktista.

Presidentti Sauli Niinistö ja Venäjän presidentti Vladimir Putin keskustelivat tänään puhelimessa ja toivottivat toisilleen hyvää uutta vuotta, kertoo tasavallan presidentin kanslia.

– Presidentit keskustelivat ajankohtaisista kansainvälisistä asioista, kuten Pohjois-Koreasta ja Ukrainan konfliktista. Keskustelussa käsiteltiin myös Suomen ja Venäjän kahdenvälisiä suhteita sekä ympäristöyhteistyötä, mukaan lukien arktisen alueen suojelemiseksi tehtävä yhteistyö, kanslia kertoo tiedotteessaan.

Putin toisti keskustelussa myös onnittelunsa Suomen itsenäisyyden juhlavuodesta.

Puhelu käytiin presidentin kanslian mukaan Suomen aloitteesta.

"Lämpimiä muistoja Savonlinnasta"

Putinin hallinto julkaisi tänään Kremlin nettisivuilla otteita presidentin uudenvuodentervehdyksistä ulkomaisille kollegoilleen.

Niinistölle esittämässään tervehdyksessä Putin kiittelee kesäistä Savonlinnan-vierailuaan.

– Tämä vuosi oli Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi. Minulla on lämpimiä muistoja juhlavista tapahtumista Savonlinnassa ja meidän merkittävästä tapaamisestamme, Putin kirjoittaa.

Putin vieraili Savonlinnassa heinäkuun lopussa. Presidenttien kahdenkeskisen keskustelun ohella he muun muassa seurasivat Olavinlinnassa Moskovan Bolshoi-teatterin esitystä Pjotr Tshaikovskin Jolanta-oopperasta.

Putin toivoo tervehdyksessään, että rakentava vuoropuhelu ja aktiivinen yhteistyö Venäjän ja Suomen naapuruussuhteiden vahvistamiseksi saa jatkoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Putinilta uudenvuodentervehdys Niinistölle – kiittelee Savonlinnan-vierailuaan

Putin toivoo Trumpilta "käytännön yhteistyötä" uudenvuodentervehdyksessään

Uusimmat

Kotimaa

Velkaantuneet panttaavat entistä harvemmin omaisuuttaan – pikavipit ovat vähentäneet tavaroiden panttauksen tarvetta

Poikkeuksellinen koronakevät ei juuri hetkauttanut opinahjoja STT:n lukiovertailussa – kärkisijoille pääsivät turkulainen Katedralskolan i Åbo ja Enontekiön Erälukio

Muuramen lukio on Keski-Suomen kestomenestyjä STT:n lukiovertailussa – Tämän vuoksi se pärjää, kertovat opettajat

Poikkeuksellisen koulukevään päättäjäisiä vietetään minimalistisesti – poliisi toivoo nuorten juhlijoiden muistavan, että koronavirusepidemia on edelleen päällä

Eurojackpotista Suomeen kuusinumeroinen voitto – täällä pelattiin onnekas rivi

Kuski törmäili holtittomasti Jyväskylän keskustan tuntumassa – lipputanko nurin, sivullisia ei ilmeisesti akuutissa vaarassa

Jyväskylän terassialueita halutaan laajentaa – "Keskustan tulisi olla mahdollisimman joustava yrityksille ja viihtyisä kävijöille"

Sote-valiokunnan on sanottu ymmärtäneen väärin perustuslakivaliokunnan lausunnon ravintoloiden avaamisesta – oikeuskansleri selventää asiaa

Rekan nuppi ja henkilöauto kolaroivat kaistanvaihdossa Vaajakosken moottoritiellä – katso ohiajajan video kolaripaikalta

Henkilöauton kuljettaja kuoli tasoristeysturmassa Ylistarossa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.