Niinistö sai kyselyssä eniten kannatusta presidentiksi

Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö (kok.) oli ylivoimainen suosikki, kun Taloustutkimus kysyi Suomen Kuvalehden pyynnöstä eri henkilöiden soveltuvuutta presidentin tehtävään. Niinistö herätti myös vähiten vastustusta.

35 prosenttia vastaajista piti Niinistön soveltuvuutta presidentiksi erittäin hyvänä. Viisi prosenttia katsoi, että hän sopisi tehtävään erittäin huonosti.

Erittäin hyvin -arvioita saivat seuraavaksi eniten keskustan puheenjohtaja pääministeri Matti Vanhanen (13 prosenttia) ja Nokian hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila (9 prosenttia). EU-komissaari Olli Rehn (kesk.) kiilasi suosiossa niukalti Ollilan ohi, kun mukaan otettiin muutkin kuin parhaat arviot.

Eniten vastustusta herättäneiden kärjestä löytyivät konkaripoliitikko Paavo Väyrynen (kesk.) ja Sammon konsernijohtaja Björn Wahlroos.

Seuraavat presidentinvaalit ovat vuonna 2012. Toista kauttaan istuva presidentti Tarja Halonen ei tuolloin voi enää olla ehdolla.

Kysely tehtiin helmi-maaliskuussa. Vastaajia oli noin tuhat. Virhemarginaali on suurimmillaan 3,2 prosenttiyksikköä suuntaansa. Vastaajat valitsivat ehdokkaansa 19 henkilön listalta. Vastaajilla oli mahdollisuus nimetä useampiakin mielestään presidentiksi sopivia henkilöitä.