Niinistö sai kyselyssä eniten kannatusta presidentiksi

Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö (kok.) oli ylivoimainen suosikki, kun Taloustutkimus kysyi Suomen Kuvalehden pyynnöstä eri henkilöiden soveltuvuutta presidentin tehtävään. Niinistö herätti myös vähiten vastustusta.

35 prosenttia vastaajista piti Niinistön soveltuvuutta presidentiksi erittäin hyvänä. Viisi prosenttia katsoi, että hän sopisi tehtävään erittäin huonosti.

Erittäin hyvin -arvioita saivat seuraavaksi eniten keskustan puheenjohtaja pääministeri Matti Vanhanen (13 prosenttia) ja Nokian hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila (9 prosenttia). EU-komissaari Olli Rehn (kesk.) kiilasi suosiossa niukalti Ollilan ohi, kun mukaan otettiin muutkin kuin parhaat arviot.

Eniten vastustusta herättäneiden kärjestä löytyivät konkaripoliitikko Paavo Väyrynen (kesk.) ja Sammon konsernijohtaja Björn Wahlroos.

Seuraavat presidentinvaalit ovat vuonna 2012. Toista kauttaan istuva presidentti Tarja Halonen ei tuolloin voi enää olla ehdolla.

Kysely tehtiin helmi-maaliskuussa. Vastaajia oli noin tuhat. Virhemarginaali on suurimmillaan 3,2 prosenttiyksikköä suuntaansa. Vastaajat valitsivat ehdokkaansa 19 henkilön listalta. Vastaajilla oli mahdollisuus nimetä useampiakin mielestään presidentiksi sopivia henkilöitä.





Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Laukaan naudat yritetään sittenkin viedä teuraaksi – Ellei se onnistu, eläimet ammutaan: "Kukaan ei tiedä, missä lauma nyt on"

Nuorisokeskus Piispala sai uuden johtajan Kannonkoskella

Suomalaistutkimus: Nuoruuden vakavalla mielenterveyden häiriöllä yhteys alhaisiin tuloihin ja työttömyyteen aikuisena

Huumekuski kaasutti kohti lasten jalkapalloturnausta Jyväskylässä – matka loppui rajuun törmäykseen

Matkailuvaikuttaja Jouni Palosaari vapautui hovissa syytteestä hiihtohissijupakassa, josta Kittilän kunnan hallinnon sekasorto alkoi

Mannerheimintie suljetaan ja Kauppatori ammottaa tyhjyyttään – Putinin vierailu vaikuttaa Helsingin liikenteeseen laajalti

Päiväkodin leipomishetki johti palohälytykseen Korpilahdella: "Nopeasti saimme 100 lasta pihalle"

Näin kokoomus nostaisi työllisyyttä: ansiosidonnaiseen porrastus, työttömyysputki pois, lisää paikallista sopimista...

Pieni maastopalo yöllä Jyväskylän Harjulla: "Ja tietysti nuotion sytyttäjät olivat jo häipyneet paikalta"

Kyläkaupasta pieneksi tavarataloksi kasvanut Pylkön Jätti lopettaa toimintansa Pylkönmäellä – tilalle avautuu syyskuussa M-Market

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.