Niinistö tapaa tiuhaan suurvaltojen johtajia

Suomi oli maailmanlaajuisen huomion kohteena kolmisen viikkoa sitten, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasivat toisensa Helsingissä. Tapaamista isännöi presidentti Sauli Niinistö.

Helsingin yliopiston Eurooppa-tutkimuksen yliopistotutkija Timo Miettinen arvelee, että Trumpin ja Putinin Suomen vierailu on voinut vaikuttaa Macronin Suomeen saapumisen ajankohtaan. Hänen arvionsa mukaan Macron on kiinnostunut keskusteluista, joita Niinistö on käynyt Putinin ja Trumpin kanssa.

– Lähinnä häntä kiinnostanee, mitä Niinistö on puhunut kahden välisissä neuvotteluissa. Tämä on normaalia tietojen päivittämistä, Miettinen sanoo.

Putinin ja Trumpin kohtaaminen Helsingissä oli poikkeuksellista, mutta se ei ole ollut lähivuosina mitenkään poikkeuksellista, että Niinistö tapaa tiuhaan suurvaltojen johtajia.

Esimerkiksi viime kesänä Putin kävi Savonlinnassa työvierailulla ja tapasi samalla Niinistön. Niinistö puolestaan tapasi Trumpin hieman sen jälkeen Valkoisessa talossa.

Aiemmin viime vuonna Niinistö ja rouva Jenni Haukio isännöivät Kiinan presidentin Xi Jinpingin vierailua Helsingissä.

Putinin Niinistö tapaa seuraavan kerran työvierailullaan Venäjällä noin kolmen viikon päästä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .