Niinistön aloite pimeiden lentojen lopettamisesta sai huomiota Venäjällä

Venäläisissä tiedotusvälineissä korostettiin sitä, että Nato-maiden koneet lentävät Itämerellä paljon enemmän pimeitä lentoja kuin Venäjä.

Venäläismedioissa on herättänyt huomiota presidentti Sauli Niinistön Venäjän presidentti Vladimir Putinille esittämä ehdotus "pimeiden" lentojen lopettamisesta Itämerellä.

Venäläisissä tiedotusvälineissä korostettiin Putinin kommenttia siitä, että Nato-maiden koneet lentävät Itämerellä paljon enemmän pimeitä lentoja kuin Venäjä. Putin suostui ehdotukseen siitä, etteivät koneet enää lentäisi Itämerellä transponderit pois kytkettyinä ja lupasi ottaa asian esille Naton kanssa.

Putinin kommentit Suomen mahdollisesta Nato-jäsenyydestä herättivät niin ikään huomiota. Erityisen siteerattu oli Putinin heitto, jonka mukaan "Nato sotisi mielellään Venäjää vastaan viimeiseen suomalaiseen sotilaaseen saakka".

Venäläismediat kiinnittävät huomiota myös Putinin lausumiin venäläisistä urheilijoista ja dopingista. Putin puhui aiheesta venäläisen Life-kanavan toimittajan kysyttyä puhtaiden urheilijoiden kohtalosta.

Putin sanoi Venäjän olevan kiitollinen maailman antidopingjärjestö WADA:lle, ja kertoi Venäjän tiukentavan doping-lainsäädäntöään.

– Meidän täytyy tiukentaa urheilijoiden vastuuta dopingin käytöstä, presidentti totesi.

Presidentti Niinistö esitti Putinille huolensa Itämeren tilanteesta