Nobinan toimitusjohtaja ihmettelee edelleen kuljettajien työnseisausta

Toimitusjohtaja Tom Wardin mukaan lakkovaroitusta ei tullut. Hän sanoo, että tällä hetkellä ei myöskään ole riitatilannetta.

Nobinan bussilinjojen kuljettajien työnseisauksen syy on edelleen epäselvä Nobinan toimitusjohtajalle Tom Wardille. Hän kertoo STT:lle torstaiaamulla ennen kello kahdeksaa olevansa yhä kuulopuheiden varassa.

– Kiertoteitse olen kuullut, että päällä oleva työnseisaus kestää 24 tuntia. Perjantaina aamulla kello kolme liikenne kulkee taas normaalisti.

Wardin mukaan lakkovaroitusta ei tullut. Hän sanoo, että tällä hetkellä ei myöskään ole riitatilannetta.

– Ihmettelen tilannetta kovasti.

Valtaosa Nobinan bussilinjoista jää tänään ajamatta kuljettajien lakon vuoksi. HSL arvioi, että matkustus vaikeutuu kaikkialla HSL-alueella. Ongelmia odotetaan etenkin Itä-Vantaalla, Itä-Helsingissä, Leppävaarassa ja Espoon keskuksessa.

Työnseisaus alkoi kello kolmelta yöllä.

Ei fyysistä väkivaltaa luottamusmiehen poistamisessa

Wardin mukaan tiistaina Köysikujan varikolla pidettiin normaali esimies–alainen-palautekeskustelu.

– Luottamusmies halusi tulla kahdenkeskiseen keskusteluun tukihenkilöksi mukaan, mutta sitä ei ole sallittu, koska kyseessä on normaali palautekeskustelu. Käymme tällaisia kahdenkeskisiä keskusteluja kymmeniä. Niihin ei tarvita kolmansia osapuolia. Jos puhutaan rangaistuksista tai kurinpidollisista keskusteluista, on kyseessä aivan eri tilanne ja tukihenkilö saa olla mukana, Ward kertoo.

Köysikujan varikolla käyty palautekeskustelu ei Wardin mukaan ollut kurinpidollinen.

– Keskustelun volyymi on noussut molemmilla osapuolilla, ja luottamusmiestä on pyydetty poistumaan kokoustilasta. Mitään fyysistä väkivaltaa tilanteessa ei ole käytetty.

Ward korostaa, että luottamusmies poistui tilanteesta omin voimin.

– Tilanteen tapahtumista on varmasti kaksi eri näkemystä. Referoin meidän silminnäkijämme kertomusta.

Wardin silminnäkijä oli Nobinan ryhmäpäällikkö. Wardin mukaan kahdenkeskisessä palautekeskustelussa oli paikalla ryhmäpäällikkö esimiehen ja kuljettajan lisäksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Pääkaupunkiseudulla useita linja-autovuoroja peruttu lakon takia