Noin 150 jyväskyläläislasta saa nauttia uusista tiloista, kun Korpilahden päiväkoti avaa ovensa maanantaina

Noin 150 jyväskyläläislasta saa nauttia upouusista tiloista, kun Korpilahden päiväkoti avaa ovensa maanantaina 1. lokakuuta. Päiväkoti sijaitsee Korpilahden satamassa.

Päiväkodinjohtaja Tiina Rupan mukaan uudet tilat on suunniteltu noin 150 lapsen päivittäiseen käyttöön. Uusi päiväkoti korvaa Kultaniityn ja Renkituvan päiväkodit. Uudessa päiväkodissa toimivat jatkossa myös varhaiskasvatuksen kerhot ja perhepäivähoidon varahoito.

– Tiloja käyttäviä päiväkotilapsia on noin 140, ja kerhoissa käyviä on noin 10, Ruppa kertoo.

Rupan mukaan Korpilahdelle saatiin uuden rakennuksen myötä modernit, päiväkotikäyttöön paremmin sopivat tilat. Uudessa päiväkodissa korostuu lasten liikunnan mahdollistaminen erilaisin rakenteellisin ja kalusteisiin liittyvin ratkaisuin.

– Talo on tehty Terve talo -periaatteella. Nyt meillä on terveellinen, toimiva ja liikuntaan kannustava ympäristö tämän päivän tarpeisiin, iloitsee Ruppa.

Suunniteltu työparityöskentelyyn

Rupan mukaan uusi päiväkoti on luonto- ja liikuntapäiväkoti. Koko rakennus on suunniteltu niin, että se sopii työparityöskentelyyn.

Tilaa uudessa päiväkodissa on kaikkiaan 1500 neliötä. Huoneita on 19 kolmessa eri siivessä.

– Tilat on suunniteltu 8-14 lapsen ryhmille, eli kahden aikuisen vetämille ryhmille. Huoneita on enemmän kuin olisi perinteisessä päiväkodissa. Ryhmähuoneissa on helposti avattava väliseinä, lisäksi on pienryhmähuoneita,  Ruppa kertoo.

Rupan mukaan talo on rakennettu ja kalustettu niin, että se innostaisi lapsia liikkumaan.

– Esimerkiksi perinteisiä päiväkotinaulakoita ei ole eteisissä lainkaan, vain tiloissa on väljät ja tilavat eteisaulat. Jokaiselle lapselle on oma lokerokaappi. Kalusteet ovat liikuteltavia ja liittyvät lähinnä liikuntaan, kuvailee Ruppa.

Pihassa on tekonurmi, jonka toivotaan vähentävän sisään kulkeutuvan hiekan määrää.

– Tekonurmi on kestävä ja jos se kuluu, sen voi vaihtaa vain siitä kohti, missä tarvetta on. Se saattaa myös vähentää sisälle kulkeutuvaa likaa. Meillä on metsiä ja puistoja kävelymatkan päässä, ja retkeilemme niissä paljon, Ruppa kertoo.

Päiväkoti tuli maksamaan noin viisi miljoonaa euroa.

Päiväkoti on niin sanottu jatketun aukiolon päiväkoti, eli avoinna arkipäivisin kello 5–22.30.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .