Noin 180 istutettua puuta ja pensasta selvisivät kesän kuumuudesta – saarijärveläiset saivat vehreän uuden puiston

Saarijärveläiset ovat saaneet kaupunkinsa keskustaan Sivulanpellolle Herajärven läheisyyteen tänä kesänä uuden puiston. Kesän kuivuudesta ja kuumuudesta huolimatta Runeberginpuiston uusi nurmi vihertää ja kukat kukkivat komeasti.

– Puistoon istutettiin noin 180 puuta ja pensasta, jotka on onnistuttu pitämään hengissä. Kastelussa oli kyllä haastetta, kaupungin tekninen johtaja Vesa Ronkainen kertoo.

Ronkaisen mukaan puistosta on saatu kaupunkilaisilta myönteistä palautetta. Puistoon on tyytyväinen myös entinen saarijärveläinen, nykyisin Keravalla asuva Aija Iivanainen, joka perjantaina istuskeli puiston penkillä äitinsä Maija Hiekkavirran kanssa.

– Tämä on oikein kiva, ja tästä tulee tosi upea puisto, kun istutetut puut vielä kasvavat. Toivoisin, että rannasta kaadettaisiin puita, jotta järvi näkyisi tähän paremmin, Iivanainen sanoi.

Hiekkavirta asuu Runeberginpuiston lähellä Kotikonnut-hoivakodissa. Iivanainen toi jo kolmatta kertaa äitinsä sieltä kävelylle puistoon.

– Kotikonnuista on juuri sopiva matka tänne. Kun istutaan puistossa, niin jaksetaan taas kävellä takaisin, Iivanainen totesi.

Kotikontujen asukkaiden lisäksi myös koululaisilla, päiväkotilapsilla, senioritalo Omatoimen väellä sekä rakenteilla olevan yksityisen hoivakodin tulevilla asukkailla on lyhyt matka puistoon.

Puiston nurmialuetta halkovat kävelyreitit. Keskellä on ympyrän muotoinen kivetty alue, jonka reunoilla on penkkejä ja keskipisteenä kaunis kukkaistutus.

Puistossa on myös lasten leikkivälineitä sekä varttuneemmille tarkoitettuja liikuntavälineitä, jotka kehittävät muun muassa tasapainoa. Talvella pienellä kukkulalla voi laskea pulkalla mäkeä ja puiston ympäri tehdään hiihtolatu.

Saarijärven kaupunginvaltuusto päätti Runeberginpuiston rakentamisesta kaupungin 150-vuotisjuhlien yhteydessä pari vuotta sitten. Rahaa varattiin tuolloin 150 000 euroa.

Maanantaina valtuusto myönsi puiston esiintymiskatoksen rakentamiseen lisäksi 42 000 euroa. Kaupungin teknisen toimen tulee kuitenkin säästää vastaava summa tälle vuodelle varatuista investointirahoista.

Esiintymiskatos rakennetaan vielä tämän vuoden aikana puiston rannan puoleiseen osaan. Sinne asennetaan sähköt, kuituvalmius sekä välineet äänen ja kuvan välittämiseen.

– Katoksen takaseinään voidaan heijastaa vaikkapa liikkuvaa kuvaa, Ronkainen kertoo.

Teknisen lautakunnan päätöksellä puistoon hankitaan ensi kesään mennessä kiinteä tai vuokrattava wc-rakennus. Kesäajaksi puistoon pyritään saamaan myös siirrettävä kioski.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .