Noin puolet 1600-neliöisen ostoskeskuksen katosta tuhoutui Jyväskylän Palokassa – katso video ja kuvasarja rajusta tulipalosta

Palokan ostoskeskusta runteli raju tulipalo perjantaina Jyväskylässä. Pelastuslaitos vartioi nyt rauhoittunutta tulipaloa puoleen yöhön asti. Jos mitään yllättävää ei ilmene, poistuu pelastuslaitos paikalta ja vastuu jälkivartioinnista siirtyy Puolustusvoimille.

– Voin silmämääräisesti sanoa, että puolet 1600-neliöisen rakennuksen katosta on tuhoutunut. Muutenkin kiinteistö on kärsinyt huomattavia vesi- ja savuvahinkoja. Sanoisin, että tuhot ovat merkittävät, kertoo päivystävä palomestari Kalle Hakamäki.

Hakamäen mukaan palopaikka on täysin pimeä eikä sieltä enää nouse haikuja. Paikalla oli edelleen kello 21.30 palolaitoksen nostolava-auto sekä palomestari seuraamassa tilanteen kehittymistä.

Lauantaina poliisin sekä palolaitoksen tutkinta selvittää palon syytä tarkemmin. Edelleen pelastuslaitoksella on vahva epäilys, että palo on saanut alkunsa kalansavustusautosta.

Kukaan ei loukkaantunut palossa.

Palokan ostoskeskuksessa oli noin kymmenen liikehuoneistoa. Siinä toimi muun muassa K-Market Jälkkäri, R-kioski, asiamiesposti, parturiliike ja pizzeria. Postissa olleet lähetykset tuhoutuivat palossa. Postin palvelut siirtyvät perjantaista alkaen Seppälän K-Citymarkettiin ja pakettiautomaatteihin.

Poliisi evakuoi yhden alueen kerrostalon savun vuoksi perjantaina. Asukkaat pääsivät koteihinsa ja ilmastoinnit palautettiin normaalikäyttöön läheisissä kiinteistöissä kello 17 aikaan, noin 5–6 tunnin evakon jälkeen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .