Nokian vesilaitoksen johtaja halutaan vastuuseen

Nokian vesilaitoksen johtaja halutaan korvausvastuuseen Nokian vesikriisistä. Tarkastuslautakunta esittää kaupunginvaltuustolle, ettei laitoksen johtajalle myönnettäisi tili- ja vastuuvapautta viime vuodelta.

Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Jarmo Kork jääväsi itsensä muotoseikkojen takia, koska kuuluu tekniseen lautakuntaan. Varapuheenjohtaja Rauli Virolainen johti puhetta kyseisen pykälän ajan. Lautakunnan päätös perustui varapuheenjohtajan esitykseen.

Kriisistä on parhaillaan menossa rikosoikeudellinen tutkinta. Lisäksi tapahtumia selvittää onnettomuustutkintalautakunta.

Kork olisi toivonut, että vastuut olisi käsitelty vasta kun onnettomuustutkinta ja rikosoikeudellinen tutkinta on valmistunut. Kork olisi halunnut tarkastella vesi- ja liikelaitospäällikön, teknisen keskuksen johtajan, kaupunginjohtajan, kaupunginhallituksen ja teknisenlautakunnan vastuita.

Vastuuvapauden epäämisestä tai myöntämisestä päättää valtuusto ensi viikon maanantaina. Tarkastuslautakunta esittää valtuustolle myös, että vastuuvapaudet käsitellään uudestaan sen jälkeen, kun vesikriisiä koskevat tutkimukset on tehty.