Nokian vesilaitoksen johtaja halutaan vastuuseen

Nokian vesilaitoksen johtaja halutaan korvausvastuuseen Nokian vesikriisistä. Tarkastuslautakunta esittää kaupunginvaltuustolle, ettei laitoksen johtajalle myönnettäisi tili- ja vastuuvapautta viime vuodelta.

Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Jarmo Kork jääväsi itsensä muotoseikkojen takia, koska kuuluu tekniseen lautakuntaan. Varapuheenjohtaja Rauli Virolainen johti puhetta kyseisen pykälän ajan. Lautakunnan päätös perustui varapuheenjohtajan esitykseen.

Kriisistä on parhaillaan menossa rikosoikeudellinen tutkinta. Lisäksi tapahtumia selvittää onnettomuustutkintalautakunta.

Kork olisi toivonut, että vastuut olisi käsitelty vasta kun onnettomuustutkinta ja rikosoikeudellinen tutkinta on valmistunut. Kork olisi halunnut tarkastella vesi- ja liikelaitospäällikön, teknisen keskuksen johtajan, kaupunginjohtajan, kaupunginhallituksen ja teknisenlautakunnan vastuita.

Vastuuvapauden epäämisestä tai myöntämisestä päättää valtuusto ensi viikon maanantaina. Tarkastuslautakunta esittää valtuustolle myös, että vastuuvapaudet käsitellään uudestaan sen jälkeen, kun vesikriisiä koskevat tutkimukset on tehty.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Väitös: Tietokonepelaaminen muovaa identiteettiä, jopa tiedostamattomasti – "Epäonnistuminen, uudelleen yrittäminen ja toiminnan improvisointi korostuvat"

Musiikki tekee hyvää ja tarjoaa työmahdollisuuksia kehitysvammaisille

Äänekoskella kiinni otettu mies vangittiin tapon yrityksestä

Saarijärven kaupungin verkkosivuille pelmahti aikuisviihdemainoksia

Vartiointiliikkeen omistaja varasti vartioimistaan kaupoista liki 30  000 euron edestä rahaa ja tavaraa, lavasti murron omaan kotiinsa ja vei mökeiltä mönkijöitä

Sotaveteraani tunsi kiitollisuutta omaa sukupolveaan kohtaan, kun sai nähdä miten hyvä itsenäisyyden säilyttäneestä Suomesta tuli

Posti ei ole saanut uusia yhteydenottoja tietosuojaongelmien vuoksi

Jyväskyläläisnainen järkyttyi häikäilemättömästä varkaudesta keskellä kirkasta päivää – "Onneksi siinä oli ulkopuolisia, jotka soittivat hätänumeroon"

Unkarista tuotiin Helsinkiin lähes puoli miljoonaa Rivotril-pilleriä auton rakenteisiin piilotettuna, neljä tuomittiin vuosiksi vankilaan

KORJAUS: Pitkän linjan ammattirikollinen tuoreen kirjan mukaan: Ehdotin syyttäjän ampumista rynnäkkökiväärillä aamutelevision suoraan lähetykseen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.