Nollaa nollan perään – Keski-Suomessa ei todettu kolmeen päivään koronatartuntoja

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella ei ole sairaanhoitopiirin eikä THL:n tilastojen mukaan todettu sunnuntaina yhtään uutta koronatartuntaa. Kyse on kolmannesta nollan tartunnan päivästä peräkkäin. Torstaina ilmoitettiin yhdestä uudesta tartunnasta.

Tartuntojen kokonaismäärä on sairaanhoitopiirissä edelleen 97.

KSSHP päivittää tartuntatilastoaan joka päivä noin kello 11. Tartuntaluvut näkyvät tilastossa näytteiden valmistumispäivän mukaan.

Toisaalta on hyvä huomioida on, että todetut tartunnat ovat vain osa kaikista tartunnoista, koska kaikkia ei testata. Sairaanhoitoipiirissä on linjattu, että COVID-19 -näytteitä otetaan vain niiltä, joilla on koronavirusinfektioon sopivia oireita kuten kuumetta, hengenahdistusta, maku- ja hajuaistin katoamista, ripulia sekä yskää tai henkilöiltä, jotka ovat altistuneet tartunnalle

Jämsäläisten ja kuhmoislaisten testitulokset eivät ole mukana Keski-Suomen sairaanhoitopiirin tilastoissa, sillä paikkakunnat kuuluvat nykyään Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin.

Myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sunnuntaina päivittyneen tilaston mukaan Keski-Suomessa oli koronatartuntojen osalta nollapäivä. THL on raportoinut 127 varmistetusta koronatapauksesta Keski-Suomessa. Lisäksi Jämsässä on 10 tautitapausta.

THL:n ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirin luvut poikkeavat hieman toisistaan, sillä THL:n lukuihin päätyvät kaikki keskisuomalaisilla ihmisillä todetut tartunnat, sairaanhoitopiiri taas raportoi vain heidän itsensä toteamat tapaukset.

Koko Suomessa on THL:n tilastojen mukaan todettu nyt 5 254 varmistettua koronatapausta. Tautiin liittyviä kuolemia on raportoitu 220.

Keski-Suomi

Tapaukset kunnittain

Äänekoski: 7

Jyväskylä: 99

Jämsä: 10

Muurame: 10

Lähde: THL (ei alle viiden tapauksen kuntia)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

THL: Koronavirukseen kuollut kaikkiaan 230 ihmistä, uusia varmistettuja koronatartuntoja 78