Nordea järjestää satoja pankkipalveluiden neuvontatilaisuuksia senioreille

Pankkikonserni Nordea alkaa neuvoa tehostetusti ikäihmisiä digitaalisten pankkipalveluiden pariin. Nordea kaavailee järjestävänsä eri puolilla maata satoja neuvontatilaisuuksia, joissa opastetaan ikääntyneitä.

Yhteistyössä on mukana vanhusjärjestöjä ja heidän opastajiaan. Tilaisuuksia järjestetään ensivaiheessa pääkaupunkiseudun lisäksi myös Joensuussa, Kuopiossa, Tampereella ja Turussa.

– Moni seniori haluaa innokkaasti oppia käyttämään esimerkiksi mobiililaitteita pankkiasioiden hoidossa, mutta kokee tarvitsevansa tukea alkuun pääsemisessä, sanoo liiketoimintajohtaja Sari Tempakka.

Pankkitunnuksia tarvitaan laajasti eri palveluissa, joissa asiakkaan tulee varmentaa henkilöllisyytensä luotettavasti. Näitä ovat esimerkiksi verottajan tai Kelan toiminnat tai terveystietojen ja sähköisten reseptien Omakanta-palvelu.

Nordea kertoo, että sen yli 65-vuotiaista asiakkaista yli 60 prosenttia käyttää sekä verkkopankkia että maksukorttia. Jompikumpi on käytössä melkein kaikilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kupanjoen kunnostus valmistuu ensi syksynä – Keuruulla tulviva joki esti työn viemisen loppuun marraskuussa

Jyväskyläläismies nosti 14 000 euron työttömyyspäivärahat, vaikka kävi töissä

Mies autoili päin punaisia keskiviikkoiltana Jyväskylässä – törmäsi suojatiellä kahteen pyöräilijään, molemmat sairaalaan

Isojen kuntosaliketjujen asiakasturvallisuudessa puutteita – "Onnettomuuskirjanpito on olematonta"

Vuoden turhake on korjauskelvoton elektroniikka – erityishaukkuja saavat älypuhelimet

Nelostie aiotaan nostaa penkereelle Vaajakoskella – ely-keskuksen mukaan melutaso ei kuitenkaan nouse

Yön uutiskooste: Haavisto selvittää keskustan eduskuntaryhmälle al-Hol-asiaa, yli 70 kuoli iskussa Nigerissä, naisjohtajien määrä suomalaisten pörssiyhtiöiden johdossa ennätykseen

Verohallinnon kysely: Lähes kaikki suomalaiset maksavat veronsa tunnollisesti ajallaan ja ylpeinä

Jyväskylän seurakunta leikkasi naispappeja syrjivien avustuksia: "Ei voi ajatella, että jos syrjitään ihan vähän, se on ok"

Lännen Media: Vankilavirkailijat ovat joutuneet poikkeuksellisen monen väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi – taustalla saattaa olla liivijengi United Brotherhood

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.