Nordeakin joutui hyökkäyksen kohteeksi

Nordea kertoo verkkosivuillaan, että sen verkkopankki on joutunut tänään palvelunestohyökkäyksen kohteeksi. Pankin mukaan hyökkäys ei ole vaikuttanut korttien toimintaan tai muihin palveluihin.

Nordean verkkopankki on päivän aikana kärsinyt häiriöistä ja hitaudesta. Aiemmin Nordea kertoi, että syynä on tekninen häiriö.

Tiedottaja Marko Mettenrannan mukaan pankki on ollut hyökkäyksen vuoksi yhteydessä keskusrikospoliisiin. Mettenranta kertoo, että verkkopankkipalvelut ovat nyt käytettävissä, mutta häiriöitä ilmenee ajoittain.

Myös palvelunestohyökkäys Osuuspankkia vastaan on jatkunut tänään. Verkkopalveluissa on edelleen häiriöitä, mutta korttien pitäisi toimia niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, pankki kertoi tiedotteessaan iltapäivällä.

OP kertoo parantaneensa palvelunsa suojausta ja korjaavansa sitä koko ajan, mutta häiriökuormitus on edelleen suurta. Pankki on myös rajannut ulkomailta tulevaa liikennettä.

Pankin mukaan palvelunestohyökkäyksen tekijästä ei ole toistaiseksi tietoa, mutta häiriöliikennettä on tullut sekä kotimaasta että ulkomailta. Hyökkäyksestä on tehty rikosilmoitus.

Keskusrikospoliisi tutkii asiaa törkeänä tietojärjestelmän häirintänä.

Tämän kokoluokan iskut ovat asiantuntijoiden mukaan Suomessa hyvin poikkeuksellisia. Pieniä palvelunestohyökkäyksiä toki tapahtuu jatkuvasti.

- Palvelunestohyökkäykset ovat verkon arkipäivää. Osa hyökkäyksistä on niin pieniä, etteivät ne aiheuta mitään näkyvää vahinkoa. Ne voivat olla myös niin lyhyitä, ettei niitä kukaan huomaa. Osa on taas laajamittaisempia, ja ne osuvat palveluihin joita käytetään paljon ja joiden käyttökatkot huomataan nopeasti. Ne kiinnostavat myös mediaa, kertoo tilannekeskusryhmän päällikkö Antti Kiuru Viestintäviraston kyberturvallisuuskeskuksesta.

OP-Pankki ja Danske Bank ovat saaneet Facebook-sivuilleen kiristysviestejä, kertoo Helsingin Sanomat. Viesteissä vaaditaan pankeilta virtuaalivaluuttaa ja luvataan, että verkkohyökkäykset lopetettaisiin valuuttaa vastaan.

Viestien yhteys vuodenvaihteen palvelunestohyökkäyksiin on kuitenkin HS:n mukaan epävarma. Kyse voi olla myös trollauksesta eli pilanteosta verkossa.

Twitterissä liikkuvien kuvakaappausten mukaan OP-Pankilta vaaditaan kiristysviestissä sata ja Danske Bankilta kymmenen bitcoinia. Sadan bitcoinin arvo on liki 26 000 euroa.

Keskusrikospoliisi on HS:n mukaan tietoinen pankeille tulleista kiristysviesteistä.

Osuuspankkia vastaan hyökättiin – Tekijästä ei vielä ole tietoa

Osuuspankki: KRP tutkii palvelunestohyökkäystä

Uusimmat

Kotimaa

Konneveden kirkkovaltuustossa tapahtui täydellinen muutos – Virtaset nousivat vaalivoittoon

Särkilammen maja Saarijärvellä aiotaan kunnostaa – kiinteistö tulee säätiöltä kaupungin omistukseen ja siirretään sitten yhdistykselle

Kyyjärven nuoret kävivät ahkerasti uurnilla – kirkkovaltuusto valittiin kolmen sopuvaalin jälkeen nyt äänestämällä

Kinnula vahvisti kärkipaikkaansa seurakuntavaalien aktiivisimpana koko maassa – Jyväskylä nousi isojen ykköseksi

Vikatikki Haapamäellä poltti rantasaunan maan tasalle

Saarijärven Säästökeskuksen yläkertaan suunnitellaan vuokrattavia majoitustiloja

Verkkoyhtiö tarvitsee lisää rahaa lyhentääkseen omistajakuntiensa takaamia lainoja

Jyväskylän kirkkovaltuuston nuorin haluaa pelastaa Huhtasuon kirkon

Kuusikymppinen mies kävi jälleen käsiksi alaikäiseen Jyväskylässä – taustalla useita tuomioita vastaavista rikoksista

Mansikkien ja mustikkien esi-isät saapuivat Suomeen Keski-Volgan aroilta ja Euroopan mantereelta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.