Norppaliven suosio jatkuu – Siiriä ja Pullervoa katsottu yli miljoona kertaa

WWF:n mukaan lähetyksen parissa viihdytään keskimäärin 28 minuuttia.

Ympäristöjärjestö WWF:n kaksi viikkoa sitten käynnistämää livelähetystä saimaannorpista on katsottu jo 1 050 000 kertaa, järjestö kertoo.

WWF:n mukaan lähetyksen parissa myös viihdytään pitkään. Kävijät viipyvät sivulla keskimäärin 28 minuuttia. Yhteensä livelähetystä Saimaalla sijaitsevalta kiveltä on katsottu noin 490 000 tuntia.

– Siiri, Pullervo ja muut saimaannorpat ovat selvästi tulleet suomalaisille läheisiksi ja tutuiksi. Uskomme tämän näkyvän myös ihmisten halussa suojella tätä upeaa ja erittäin uhanalaista lajia, sanoo WWF:n pääsihteeri Liisa Rohweder.

Suorassa lähetyksessä on käynyt köllöttelemässä viime viikon loppupuolen tiedon mukaan kaksi norppaa: Siiri ja Pullervo. Pullervo sai nimensä nimikilpailun kautta. Kilpailu ratkesi maanantaina. Aikaisemmin Pullervoa kutsuttiin koodinimellä Phs106.

Norppalive jatkuu vielä pari viikkoa. WWF:n mukaan norpalle ei aiheudu kamerasta häiriötä. Livelähetyksen tavoitteena on tehdä saimaannorppaa tutummaksi ihmisille ja valistaa lajin uhkista, kuten verkkokalastuksesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.