Nosto-operaatio venyy Viitasaarella – kaatunutta rekkaa hilataan ylös vielä maanantaina

Hakerekka oli tarkoitus nostaa pois Nelostien viereltä jo torstaina.

Keskiviikkoisessa kolarissa Viitasaarella kaatuneen hakerekan perävaunu saatiin nostettua pois Nelostien varrelta perjantaina iltapäivällä.

Rekan veturi jäi kuitenkin edelleen makaamaan tien reunalle ja se on tarkoitus nostaa pois maanantaina, kertoo Viitasaaren päivystävä pelastusviranomainen Henrik Hellström.

Pelastuslaitos oli perjantaina avustamassa nosto-operaatiossa. Perävaunu saatiin pois tien reunalta perjantaina iltapäivällä.

– Kävin itse kahdentoista aikaan paikalla. Silloin perävaunu oli renkaillaan, mutta sitä ei oltu vielä nostettu pois, Hellström kertoo.

Hellströmin mukaan poliisi oli paikalla ohjaamassa liikennettä. Vaunun nostamista hidasti se, että rekka oli täynnä haketta.

Rekka oli tarkoitus nostaa pois jo torstaina, mutta työt keskeytettiin lumipyryn yltyessä ja alkaessa haitata näkyvyyttä.

Maanantaina jatkuva nostotyö on Hellströmin mukaan vakuutusyhtiön ja poliisin vastuulla. Operaatio haittaa Nelostien liikennettä Ilmolahdella Jouhtenon kohdalta. Todennäköisesti yksi kaistoista joudutaan sulkemaan hetkeksi liikenteeltä. Poliisi on paikalla ohjaamassa ohikulkijoita.

Hakerekka kaatui, kun kaksi raskasta ajoneuvoa kolaroivat Ilmolahdella Jouhtenon kohdalla varhain keskiviikkoaamuna. Toisen rekan kuljettaja loukkaantui vakavasti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .