Nova-vyyhden puinti alkaa keskiviikkona hovissa

Nova-yhtiöiden toimien puinti alkaa keskiviikkona Helsingin hovioikeudessa. Koko vyyhden käsittely kestää maaliskuun lopulle. Oikeudessa puidaan Nova-yhtiöiden rahankäyttöä, vaalitukia sekä Ilkka Kanervan syntymäpäiviä.

Entiset Nova-liikemiehet Arto Merisalo ja Tapani Yli-Saunamäki ovat syytettynä kaikissa Nova-haaroissa. Kumpikin vaatii kaikkien syytteiden hylkäämistä.

Maaliskuussa vuoron saa kansanedustaja Kanerva (kok.). Kanerva vaatii hovioikeutta hylkäämään kaikki syytteet. Hän perustelee valituksessaan muun muassa, että hänelle tarjottu 60-vuotissyntymäpäiväjuhla oli hyväksyttävä huomionosoitus ystäviltä ulkoministerille.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi äänin 2-1 Kanervan huhtikuussa vuoden ja kolmen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeästä lahjuksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Käräjäoikeus tuomitsi Merisalon ja Yli-Saunamäen kaikissa Nova-jutuissa. Merisalo sai muun muassa törkeästä velallisen epärehellisyydestä sekä lahjusrikoksista kuuden vuoden vankeusrangaistukseen. Yli-Saunamäen tuomio oli kolme ja puoli vuotta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.