Numero seitsemän saanee viivansa takaisin

Numero seitsemän kirjoitetaan taas pian poikkiviivalla. Näin on, mikäli Opetushallitus hyväksyy siitä annetun palautteen.

Tyyppikirjaimet ja -numerot tarkistetaan opetussuunnitelman perusteiden uudistamisen yhteydessä. Samalla mallikirjaimia täydennetään saamen ja romanikielen edellyttämillä kirjainmerkeillä, kirjaimien hatuilla ja aksenttimerkeillä

Opetussuunnitelman muutoksia valmistellaan eri alojen työryhmissä.

Ryhmät tekevät osaltaan esityksensä muutoksista. Numeroiden malleja käsitellään eri äidinkielen ja matematiikan työryhmien yhteistyönä.

Opetushallitus päättää uusista opetussuunnitelman perusteista ensi syksynä ja uudet suunnitelmat otetaan käyttöön syksyllä 2016.

–Olemme tietoisia numeroiden kirjoitusasuun liittyvistä ongelmista. Otamme huomioon saamamme palautteen ja käytäntö numeron 7 kohdalla todennäköisesti muuttuu, sanoo opetusneuvos Pirjo Sinko.

Poikkiviivan palauttamista harkitaan, koska numeroiden yksi ja seitsemän kirjoitusasu koettiin liian samanlaiseksi. Palautetta numeroiden samankaltaisesta kirjoitusasusta on tullut etenkin vaalien yhteydessä.  Poikkiviivattoman seitsemän kirjoittajat ovat tulossa äänestysikään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.