Nuoret haluavat mopomiiteille oman alueen – Jyväskylä painoi jarrua, vaikka tulijoita on Lapista saakka

Nuorten suosimille kokoontumisajoille eli mopomiiteille ei osoiteta omaa tapahtumapaikkaa Jyväskylän kaupungin omistamilta yleisiltä alueilta.

Perusteena on se, ettei mopomiitteihin soveltuvaa ja riittävän isoa tapahtumapaikkaa ole olemassa. Kaupunki ei myöskään voi tukea epävirallisia, spontaanisti järjestettyjä tapahtumia, kuten mopomiittejä, joihin ei haeta tarvittavia lupia ja tehdä ilmoituksia.

Mopomiitit eivät myöskään tue kaupungin strategiaa, eivätkä ne täytä tapahtumayhteistyön ehtoja.

Asia oli tiistaina kaupunkirakennelautakunnassa, joka merkitsi tiedoksi liikenneinsinöörin kielteiset perustelut mopomiittialueelle. Lisäksi lautakunta edellytti yksimielisesti, että kaupunki etsii yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa turvallista ratkaisua asiaan.

Erillistä mopomiittialuetta ovat ehdottaneet nuoret itse. He ovat pitäneet tärkeänä, että kokoontumisajot voitaisiin järjestää varta vasten mopoiluun osoitetulla alueella, joka on turvallinen ja laillinen. Erillistä mopomiittialuetta puoltavat lisäksi nuorisovaltuusto ja poliisi.

Tähän asti mopomiittejä on järjestetty esimerkiksi kauppojen isoilla parkkialueilla. Ajoittain äänekkäissä miiteissä on yhteisen hengailun lisäksi muun muassa "poltettu kumia" ja "vedetty keulia".

Kesäisiin mopomiitteihin on osallistunut parhaimmillaan jopa 700 nuorta Keski-Suomesta. Keskimäärin kävijöitä mopomiiteissä on 300–500. Mopoilijoita on tullut Jyväskylän miitteihin muun muassa Kajaanista, Kouvolasta, Turusta ja jopa Rovaniemeltä saakka.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .