Nuoret kuskit synkentävät liikennekuolematilastoa

Nuorten kuljettajien osuus tieliikennekuolemista on jatkuvassa kasvussa. Liikenneturvan toimitusjohtajan Matti Järvisen mukaan kehityssuunta on huolestuttava, sillä vaikka liikennekuolemien määrä putoaa vuosittain, nuorten ja rattijuoppojen kuolonkolareita ei ole saatu vähenemään. Järvisen mielestä olisi syytä keskustella siitä, pitäisikö nuorille kuljettajille ottaa käyttöön lisärajoituksia liikenteessä.

Laman myötä kutistunut autoilijoiden määrä on tänä vuonna vähentänyt liikennekuolemia merkittävästi. Liikenneturvan mukaan liikennekuolemien määrä jäänee nyt alle 300:aan, kun viime vuonna Suomen teillä kuoli lähes 350 ihmistä.

Matti Järvisen mukaan tähän vaikuttaa erityisesti Venäjän ja Suomen välisen rekkaliikenteen hiipuminen, mikä näkyy nokkakolareiden vähentymisenä. Ulosajot ovat sen sijaan viime vuodesta lisääntyneet.

Ensi vuonna tavoitteena on säästää liikenteessä ainakin 50 henkeä tätä vuotta enemmän.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylän keskustaan tulossa iso kulttuuriuudistus: "Käänteentekevin sitten Kävelykadun perustamisen"

Kalat saavat odottaa: Vesilain uudistus ei räjäytä patoja vielä vuosiin – Ministerin mukaan uudistus "ei ole helppo harjoitus"

Hovioikeus käsittelee viimeistä syytettä isossa jengijutussa, jota tutkitaan yhä KRP:ssä – kokonaisuus poiki United Brotherhoodin lakkauttamiseen tähtäävän kanteen

EIT:ltä tulossa ratkaisu tapauksessa, jossa mies tapettiin Irakissa – palauttiko Suomi miehen Irakiin väärin perustein?

Valtio-omistaja syynää tänään Postin vuokratyövoiman käyttöä

Uusia kutsuja Linnan juhliin: "Melkoisesti säikähdin"

Asukkaan ripeä toiminta pelasti keittiön vaurioilta, kun astianpesukone syttyi palamaan – tietäisitkö sinä, mitä vastaavassa tilanteessa pitää tehdä?

Jyväskylä isännöi Ahtisaari-päiviä ensimmäistä kertaa – torstaina KSML.fi:ssä suora lähetys Arto Nybergin vetämästä keskustelutilaisuudesta

Helsingin apulaispormestari Razmyar luottaa EM-kisapaikan juhlijoiden ymmärrykseen – Manta-patsasta ei aidata kiipeilijöiden varalta

Saamelaisten totuus- ja sovintokomission perustaminen etenee

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.